OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Κοντουλάκος: Ανεπαρκής η Δημοτική Αρχή Πεντέλης ως προς τη φύλαξη του Πεντελικού όρους

Η τρίτη διαδικτυακή επικοινωνία του επικεφαλής του συνδυασμού Μπροστά Μαζί, Λευτέρη Κοντουλάκου, με τους δημότες, έβγαλε στην επιφάνεια την ανεπάρκεια της νέας δημοτικής αρχής ως προς τη φύλαξη του Πεντελικού όρους.

Το Σάββατο 25 Απριλίου ο Λευτέρης Κοντουλάκος αποκάλυψε την παράνομη χωματερή που βρίσκεται στην αρχαία οδό Λιθαγωγίας στο Πεντελικό βουνό.

Η τεράστια οικολογική καταστροφή βγάζει στην επιφάνεια την ανεπάρκεια των φορέων που εξ ορισμού πρέπει να φυλάσσουν το βουνό.

Στηλίτευσε την λειτουργία του ΣΠΑΠ (Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπλασης Πεντελικού), πως πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως υποκατάστημα της «Συμπολιτείας» και να αρχίσει να ασχολείται με τον ρόλο που του έχουν αναθέσει οι δήμοι-μέλη του.

Ο Δήμος Πεντέλης συμμετέχει ως  μέλος του ΣΠΑΠ καταβάλλοντας το ποσό των 18.000€ ετησίως.

Μετά την αποκάλυψη, άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΣΠΑΠ, κου. Σιώμου, όπου την Κυριακή 26 Απριλίου, μαζί με τον Λευτέρη Κοντουλάκο, έκαναν επί τόπου αυτοψία της παράνομης χωματερής.

Την Δευτέρα 27 Απριλίου ο Λευτέρης Κοντουλάκος και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, κος. Σιώμος, έκαναν την καταγγελία στο γραφείο του Δασάρχη Πεντέλης, κου. Ρέππα, και ακολούθησε επιτόπια αυτοψία της Δασονόμου του Δασαρχείου Πεντέλης, κας. Αρίδα.

Ο Λευτέρης Κοντουλάκος δήλωσε: «Το δικό μου χρέος ως ενεργός πολίτης αλλά και ως δημοτικός σύμβουλός Πεντέλης τελειώνει εδώ, αναμένω πλέον τις άμεσες παρεμβάσεις των φορέων, αναρωτιέμαι δε τι περιμένει η Δήμαρχος των τηλεδιασκέψεων, αλλά και η εντεταλμένη σύμβουλός της με θέμα το Πεντελικό, κα. Λαζή, για να παρουσιάσουν στο δημοτικό συμβούλιο το πρόγραμμά τους για την προστασία του πεντελικού βουνού».

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice