OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Μείωση των επιτοκίων από το Παρακαταθηκών, στα στεγαστικά δάνεια των Δημοσίων Υπαλλήλων ζητούν μέλη της ΑΔΕΔΥ

Μείωση των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τους Δημοσίους Υπαλλήλους ζητά ο Βασίλης Πολυμερόπουλος μέλος του ΔΣ ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ

Στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων η οποία έγινε με την φυσική παρουσία των μελών του Δ.Σ, παρέστη και ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακακης, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι το το συγκεκριμένο ταμείο (η φωτογραφία είναι από την τελευταία συνεδρίαση η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη).

Ως μέλος του Δ. Σ και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, εξέθεσα στο κ. Σκυλακακη την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί όσον αφορά τα στεγαστικά δάνεια τα οποία έχουν λάβει 180.000 περίπου Δημ. Υπάλληλοι, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 4,5 με 4,8% περίπου, το υψηλότερο επιτόκιο αυτή τη στιγμή της αγοράς.

Ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό, αφού λάβει υπ όψιν του την κατάσταση των εργαζόμενων και το ύψος των επιτοκίων, να προβεί άμεσα στην μείωση των επιτοκίων και σε κούρεμα των δανείων. Η καθαρή απάντηση του κ. Σκυλακακη ήταν ότι πράγματι τα επιτόκια είναι υψηλά,το αίτημα είναι λογικό και συμφωνεί να προβεί σε μείωση των επιτοκίων των δάνειων.

Θα ακολουθούσε και νέα συνάντηση του Δ.Σ. τού ταμείου με την παρουσία του κ. Σκυλακακη και θέμα τις παρεμβάσεις οι οποίες θα γίνουν στο Τ.Π.κ Δ και φυσικά την μείωση των επιτοκίων. Δυστυχώς ακολούθησαν τα μέτρα για τον κορωνοιο και το Δ. Σ δεν συνεδρίασε παρά μόνο χθες με τηλεδιάσκεψη. Η συζήτηση έμεινε ημιτελής, ελπίζω όμως το αμέσως επόμενο διάστημα να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με την μείωση των επιτοκίων των δανείων, όπως καθαρά και χωρίς περιστροφές, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός και να υλοποιηθεί έτσι ένα πάγιο αίτημα των δημοσίων υπαλλήλων της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice