OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός παρευρέθηκε στην παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων από τον Περιφερειάρχη Αττικής στον Δήμο Αχαρνών

Την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 παρά την δύσκολη συγκυρία της υγειονομικής κρίσης Covid-19 έγινε η «πράσινη αρχή» στην Ανατολική Αττική στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συμμετείχε στην παράδοση δυο απορριμματοφόρων σύγχρονης τεχνολογίας και 200 καφέ κάδων για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων στον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ο Δήμος Αχαρνών είναι ο πρώτος Δήμος της Ανατολικής Αττικής που παραλαμβάνει τον απαραίτητο εξοπλισμό στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακύκλωση 2020» που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή μέσω ενός σχεδίου επιθετικής ανακύκλωσης. Ως γνωστό ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έχει χαρακτηρίσει το 2020 ως έτος ανακύκλωσης για την Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε μέχρι το 2025 η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται μόνο μέσω σύγχρονων τρόπων και μέσων. Το επόμενο διάστημα σταδιακά θα διατεθεί ανάλογος εξοπλισμός και σε άλλους Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

Για τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω της ανακύκλωσης και της κομποστοποίησης είναι ζήτημα πολιτισμού και σωστής παιδείας. Θεωρείται επιτακτική ανάγκη για τους Δήμους της Ανατολικής Αττικής που διαθέτουν εκατοντάδες τόνους κηπαίων αποβλήτων (κλαδέματα) να ξεκινήσουν άμεσα την χωριστή συλλογή και αξιοποίηση τους όπως και την καθιέρωση της οικιακής κομποστοποιήσης των οργανικών υπολειμμάτων παράλληλα με την ανακύκλωση συσκευασιών. Ο Αντιπεριφερειάρχης είναι αποφασισμένος να υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο αυτή την προσπάθεια που έχει ως απώτερο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος από την σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι σήμερα ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Πατρέων: Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

otavoice

Ιγν. Καϊτεζίδης: «Χρέος μας είναι να κρατούμε την ιστορική Μνήμη ζωντανή…»

otavoice

Πανώλη στα αιγοπρόβατα: Σε «Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης» η Θεσσαλία

otavoice

Άμεση η επέμβαση των εθελοντών της ΕΣΔΩ σε πυρκαγιά στην Σκάλα Ωρωπού

otavoice

Δ. Γορτυνίας: Η νέα ειδικότητα στη Δημόσια Σ.Α.Ε.Κ. Στεμνίτσας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Η αλήθεια για τον καθαρισμό των σχολείων

otavoice