OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δομουχτσίδης προς επικεφαλής αντιπολίτευσης: «Η παραίτηση είναι ‘φυγή’ από τις ευθύνες της θέσεως»

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη μετά την ανακοίνωση των τριών επικεφαλής των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, για την πρόθεση παραίτησής τους, εξαιτίας των εξελίξεων στη δομή, στη θέση «Κλειδί».

Ο ίδιος μάλιστα πέρασε στην αντεπίθεση και σε σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε μεταξύ άλλων: «η εκπλήρωση των καθηκόντων και των ευθυνών του δημάρχου, δεν μου επιτρέπει τη συμμετοχή σε συναντήσεις ως αυτή που αναφέρετε στο μήνυμά σας, σε κακόγουστες επικοινωνιακές φιέστες κενές περιεχομένου, άσχετων με την ιδιότητα μας ως αυτοδιοικητικών, γενόμενων μόνο προς αναζήτηση λίγης, ‘δεκαπεντάλεπτης’ δημοσιότητας, αυτών που άλλως η λήθη είναι το αποτέλεσμα της ανύπαρκτης παρουσίας τους στο Δήμο Σιντικής».

Αναλυτικά:

Σας γνωρίζουμε ότι εχθές εστάλη το παρακάτω μήνυμα (sms) στο τηλέφωνο του Δημάρχου.

«Κύριε Δήμαρχε, σας ενημερώνω εκπροσωπώντας και τους άλλους δυο αρχηγούς παρατάξεων, Λούγγο Ζήση και Φυταγκουρίδου Όλγα, ότι θα σας επισκεφτούμε στο γραφείο σας, το πρωί της Δευτέρας στις 10 η ώρα, προκειμένου να υποβάλλουμε μαζί σας τις παραιτήσεις μας,για λόγους ηθικής τάξης και κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις και δηλώσεις μας προς τους Δημότες της Σιντικής. Ιωσήφ Παναγιωτίδης «.

Η απάντηση του Δημάρχου έχει όπως παρακάτω:

Κύριε Παναγιωτίδη, εσείς, ο κύριος Λούγγος Ζήσης και η κυρία Φυταγκουρίδου Όλγα, τους οποίους κατά δήλωσή σας εκπροσωπείτε, εφόσον διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε πλέον ανταποκριθείτε στα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου του δήμου Σιντικής, έχετε το αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα της παραιτήσεως, από το αξίωμα στο οποίο εκλεχθήκατε.

Υποθέτω δε, ότι γνωρίζετε το πώς, πού και το αρμόδιο όργανο του δήμου Σιντικής, στο οποίο υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους οι επιθυμούντες αυτό δημοτικοί σύμβουλοι, για το έγκαιρο και νόμιμο της παραίτησης.

Ως Δήμαρχος Σιντικής, τη Δευτέρα το πρωί θα βρίσκομαι στο γραφείο μου προεδρεύοντας σε προγραμματισμένες συσκέψεις με υπηρεσιακούς παράγοντες, αντιδημάρχους, με μέλη της εκτελεστικής και οικονομικής επιτροπής, ασχολούμενος με την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας, εκτελώντας τα καθήκοντα μου, που με μέγιστη πλειοψηφία μου ανέθεσαν οι δημότες Σιντικής προ ολίγων μηνών.

Η εκπλήρωση αυτή των καθηκόντων και των ευθυνών του δημάρχου, δεν μου επιτρέπει τη συμμετοχή σε συναντήσεις ως αυτή που αναφέρετε στο μήνυμά σας, σε κακόγουστες επικοινωνιακές φιέστες κενές περιεχομένου, άσχετων με την ιδιότητα μας ως αυτοδιοικητικών, γενόμενων μόνο προς αναζήτηση λίγης, ¨δεκαπεντάλεπτης¨ δημοσιότητας, αυτών που άλλως η λήθη είναι το αποτέλεσμα της ανύπαρκτης παρουσίας τους στο Δήμο Σιντικής.

Το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως οι δημότες μας και μη, γνωρίζουν άριστα αποτελεί μείζων Εθνικό ζήτημα, αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμά του έχει εκφράσει τη θέση του για το μεταναστευτικό ζήτημα. Ψήφισμα το οποίο τηρώ και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου θα προχωρήσω σε όλες τις ενέργειες προς υλοποίησή τουκαι ως εκ τούτου η παραίτηση δεν είναι πράξη, αλλά ¨φυγή¨ από τις ευθύνες της θέσεως, ως πρώην στρατιωτικός γνωρίζετε ότι την καλούσαμε «δειλία προ της μάχης» και έχουμε να δώσουμε πολλές μάχες .

Με τιμή

ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΟΥΧΤΣΙΔΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

Χρηματοδότηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας από το «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027»

otavoice