OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μαυρίδης για την έκτακτη οικονομική στήριξη των Δήμων: «Θεωρώ ότι έγινε η αρχή και είναι πολύ σημαντική»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Βασίλης Μαυρίδης για την έκτακτη οικονομική στήριξη των Δήμων καθώς και την χρηματοδότηση σημαντικών έργων που διασφαλίστηκε μέσω του νέου προγράμματος Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης Αυτοδιοίκησης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

«Θεωρώ ότι έγινε η αρχή είναι πολύ σημαντική, καλύπτουμε τις ανάγκες και τα έξοδα που κάναμε όλοι οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα αυτό το χρονικό διάστημα,» σχολίασε σε δηλώσεις του ο κ. Μαυρίδης.

Αναφερόμενος στους επαγγελματίες καφέ -εστίασης και τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεοδωρικάκος για τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος ο κ. Μαυρίδης είπε: « κάθε Δήμος έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με τους επιχειρηματίες του κάθε Δήμου στην εστίαση και τα καφέ , έτσι ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση είτε δίνοντας περισσότερο χώρο, είτε διατηρώντας τους ίδιους χώρους για να μην ωθήσουμε σε ένα αθέμιτο ανταγωνισμό τις επιχειρήσεις και αξιοποιώντας την δυνατότητα που μας δίνεται για μείωση των Δημοτικών τελών. Αυτά θα τα αποφασίσει κάθε Δήμος χωριστά σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες,» και πρόσθεσε: «πρέπει οι δημότες να υπολογίζουν ότι ο κάθε Δήμος δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες. Κάποιοι έχουν πληγεί περισσότερο κάποιοι έχουν μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, επομένως θεωρώ σε συνεργασία με το υπουργείο θα δοθεί λύση και σε αυτό, έτσι ώστε να μην κάνουμε δήμους δυο και τριών ταχυτήτων η να μην φαίνεται ο α΄ δήμαρχος καλός που απάλλαξε από κάποια δημοτικά τέλη και ο άλλος κακός επειδή δεν είχε όμως την οικονομική δυνατότητα.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αλεξανδρούπολης: Υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες

otavoice

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice