OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση απορριμματοφόρων και καφέ κάδων ανακύκλωσης στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου

Τα μέτρα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης του COVID 19, δεν εμπόδισαν τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινό να παραδώσουν δυο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας  και συνολικά 220 καφέ κάδους ανακύκλωσης στους Δήμους Κρωπίας και Μαρκοπούλου.

Η κίνηση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος “Ανακύκλωση 2020″ που υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής κι έχει ως στόχο τη διάδοση και την ενίσχυση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι παρόμοιες κινήσεις θα γίνουν σε όλους τους Δήμους της Αττικής καθώς η Περιφέρεια Αττικής επιδιώκει να γίνει πρότυπο στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων αφήνοντας στο παρελθόν τις ”παθογένειες” και την “κακοδιαχείριση ” υιοθετώντας παράλληλα τακτικές που  διασφαλίζουν την υγεία και προάγουν την ευζωία των πολιτών της. 

Στο Δήμο Κρωπίας η παραλαβή έγινε από τον Δήμαρχο κο Κιούση, παρουσία  Αντιδημάρχων, παρομοίως  και στο Δήμο Μαρκοπούλου η παραλαβή έγινε από το Δήμαρχο κο Αλλαγιάννη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός αναγνωρίζοντας ως στοιχείο πολιτισμού τον τρόπο που η πολιτεία διαχειρίζεται τα απορρίμματα (σήμερα πιο επιτακτικά από ποτέ, μεσούσης της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης) διαβλέπει την ανάγκη μιας ορθολογιστικής και εκσυγχρονισμένης διαχείρισής τους και τονίζει πως η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση πρέπει να γίνουν συνήθειες καθημερινές στους Δήμους της Ανατολικής Αττικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης για ακόμα μια φορά, όπως έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν στο Δήμο Αχαρνών όπου παραβρέθηκε με παρόμοια αφορμή, δεσμεύεται να σταθεί αρωγός και ουσιαστικός υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ν. Φαρμάκης: «Νόμιμες και διάφανες όλες οι δαπάνες της ΠΔΕ»

otavoice

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice