OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πώς στηρίζεις την τοπική οικονομία απέναντι στην κρίση; Ο Δήμος Αγιάς δείχνει το δρόμο!

Όλο και περισσότεροι Έλληνες ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Την ύφεση, την πτώση τζίρου, τα λουκέτα, την ανεργία. Όλοι αναζητούν λύσεις και απαντήσεις απέναντι σε αυτό που έρχεται. Κάποιοι όμως δεν μένουν στην αναζήτηση, αλλά προχωράνε σε δράσεις. Και είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρο το γεγονός ότι πολλές φορές αυτές οι λύσεις έρχονται από την περιφέρεια και ανεπάντεχες εστίες δημιουργικότητας και φαντασίας, όπως ο Δήμος Αγιάς.

Ο Δήμος Αγιάς προχώρησε λοιπόν πρόσφατα στη λειτουργία της πρώτης ανοικτής ψηφιακής πλατφόρμας υποστήριξης των τοπικών επιχειρήσεων, καταπολέμησης της ανεργίας και προώθησης του εθελοντισμού, υπό την κωδική ονομασία #μένουμε_ενεργοί.

Από που προέκυψε αυτή η ανάγκη; Σε πρώτη φάση ο Δήμος Αγιάς επιχειρεί να υποστηρίξει την προσπάθεια για πρακτικές λύσεις στο έλλειμμα σε εργάτες γης, πρόβλημα που επιτείνεται από τα μέτρα για τον κορονοϊό καθώς και τη μεταβατική κατάσταση που θα ακολουθήσει και προκαλεί σημαντικούς τριγμούς στην αλυσίδα παραγωγής.

Για αυτό η πλατφόρμα #μένουμε_ενεργοί ξεκίνησε άμεσα με την υποστήριξη του κλάδου της αγροδιατροφής, αγροτικής παραγωγής και αλιείας και σταδιακά θα επεκτείνεται για να καλύψει και τις ανάγκες κλάδων όπως ο τουρισμός, η εστίαση, η τέχνη και ο πολιτισμός, οι εκπαιδευτικές ανάγκες καθώς και προσφορά και ζήτηση εργασίας για επαγγέλματα σχετικά με την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και τη βοήθεια στο σπίτι για τους συμπολίτες μας.

Η πλατφόρμα είναι εξαιρετικά απλή για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να δηλώσει τις ανάγκες του ή την διαθεσιμότητά του για εργασία στην αγροτική παραγωγή και για όσους ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν εθελοντικά δράσεις του Δήμου.

Μία εξαιρετική πρωτοβουλία-πυξίδα για το πώς πρέπει να σκέφτεται το σύνολο των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, στη χώρα μας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice