OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Ασπροπύργου στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πράσινων Πάρκων

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων: «Υγιή Πάρκα-Υγιή Άνθρωποι», στις 24 Μαΐου 2020, που διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης.

Ο θεσμός ξεκίνησε να γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1909, στη Σουηδία, και πλέον τιμάται από όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φέτος φυσικά η ημέρα θα εορταστεί διαδικτυακά λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς του Covid 19, όμως έστω και ψηφιακά οι πολίτες μπορούν να λάβουν τα κατάλληλα κίνητρα για να επισκεφθούν τα εν λόγω πάρκα, δια ζώσης.

Ο Δήμος Ασπροπύργου, ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, με εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, ακολουθεί την Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες) αναπτύσσοντας περιβαλλοντικό πλάνο, με απώτερο σκοπό την απόδοση θετικού περιβαλλοντικού ισοζυγίου στην περιοχή. Οι παράμετροι του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, κατ’ επέκταση του Ευρωπαϊκού Πρωτοκόλλου Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι η σύνδεση και η αλληλεπίδραση τoυ οικιστικού ιστού της πόλης με τα αστικά πάρκα, η σχέση τους με την ψυχική υγεία, ισορροπία και αρμονία των πολιτών, οι αφορμές για άθληση, αλλά και η ευκαιρία στον επισκέπτη να έρθει πιο κοντά στη φύση, από την οποία ένεκεν αστυφιλίας έχει ουσιαστικά αποκοπεί.

Τα πάρκα της πόλης του Ασπρόπυργου που προτάθηκαν για τη συμμετοχή είναι: 1) Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γκορυτσάς, ένας από τους μεγαλύτερους χώρους αστικού πρασίνου στον ευρύτερο περιαστικό χώρο όλης της Περιφέρειας, και 2) το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο η Δημοτική Αρχή έχει οριοθετήσει ως τόπο οργανωμένης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους νεαρούς δημότες.

Σχετικά Άρθρα

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα η δημιουργία ενός σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice