OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμπλοκές μεταναστών στην πλατεία Μαλακάσας – Γιασημάκης: “Θα θρηνήσουμε θύματα”

Σε καθημερινό εφιάλτη έχει μετατραπεί η ζωή των κατοίκων της Μαλακάσας Αττικής. Τα φαινόμενα βίας και παρανομίας οργιάζουν και οι αστυνομικές αρχές απλά επεμβαίνουν σε δεύτερο χρόνο.

Σήμερα στην πλατεία του χωριού της Μαλακάσας όπου κατοικούν 500 άτομα εκτιλύχθηκαν σκηνές βίας όταν μετανάστες από την παρακείμενη δομή ενεπλάκησαν δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαλακάσας κ. Κωνσταντίνο Λίτσα υπήρξαν τραυματισμοί, η περιοχή γέμισε με αίματα από την αγριότητα των συγκρούσεων, ενώ οι κάτοικοι έντρομοι κλειδαμπαρώθηκαν στα σπίτια τους. Μάλιστα υπάρχει καταγγελία ότι αλλοδαπός μεθυσμένος επιτέθηκε σε 10χρονη κάτοικο του χωριού.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ομάδα μεταναστών κατέκλεισε την πλατεία Μαλακάσας, οι οποίοι υπό την επήρεια μέθης ενεπλάκησαν σε μεγάλο καβγά  μεταξύ τους, κρατούσαν καδρόνια, έκλεισαν τον κεντρικό δρόμο και μάλιστα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χτυπούσαν τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ το μεσημέρι είχαν ανάψει φωτιά στο δασάκι της Μαλακάσας προς Άγιο Μερκούριο.

Στη Μαλακάσα μετέβη αμέσως ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης κινητοποιώντας με τους κατοίκους τις αστυνομικές δυνάμεις. Η επέμβαση της αστυνομίας έγινε μετά από κάποια λεπτά με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει καταστεί για κάποιο διάστημα όμηρος των διαθέσεων Σομαλών και Κογκολέζων.

Γιασημάκης “Προειδοποιώ θα θρηνήσουμε θύματα η κατάσταση έχει ξεφύγει”

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης σε επικοινωνία που είχαμε ανέφερε πως “έχουμε ζητήσει επανειλημμένως να παρθούν αυστηρά μέτρα. Να μετατραπεί από ανοιχτή σε κλειστή η δομή και να λειτουργήσει αστυνομικό τμήμα στη Μαλακάσα. Στείλαμε  επιστολές, κάνουμε συνεχείς εκκλήσεις , επισκεφθήκαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ζητήσαμε να δοθεί τέρμα στο μαρτύριο που βιώνει η περιοχή μας. 

Σε ένα χωριό που ζουν 500 άνθρωποι καλούνται να συνυπάρξουν με 3.500 μετανάστες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα. Να απαγορευτεί η κυκλοφορία μέσα στα χωριά μας και να τους φτιάξουν τις υποδομές που χρειάζονται (ΑΤΜ – κατάστημα τροφίμων) μέσα στη δομή, έχουμε ζητήσει ως  δημοτική αρχή. Προειδοποιώ την κυβέρνηση  θα θρηνήσουμε θύματα.Αύριο θα προβώ σε ενέργειες …θα φτάσω μέχρι τον Πρωθυπουργό.Δεν πάει άλλο, κινδυνεύουμε”.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice