OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Βήμα στο Μέλλον»: Οι Δημότες του Μαραθώνα πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια

Η δημοτική παράταξη «Βήμα στο Μέλλον» του Δήμου Μαραθώνα αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της στο φλέγον θέμα των μεταναστών, που ταλανίζει τόσο την πόλη της Βόρειας Αττικής όσο και πολλές άλλες πόλεις ανά την επικράτεια.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Η ανάδειξη, πριν λίγες μέρες,  του θέματος των Προσφύγων – Μεταναστών σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα στην Νέα Μάκρη και τα θέματα της υγειονομικής ασφάλειας και γενικότερα της ασφάλειας των δημοτών μας από την Δημοτική μας Παράταξη έφερε επιτέλους στην επιφάνεια ένα θέμα που προβληματίζει όλους τους δημότες μας.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Μαραθώνα ενώ αρχικά έσπευσαν με Δελτίο Τύπου να μας κατηγορήσουν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ισχυριζόμενοι ότι σπέρνουμε δήθεν «άσκοπο πανικό» την επόμενη κιόλας ημέρα αναγκάστηκαν με νέο Δελτίο Τύπου να ανακοινώσουν προς τους Δημότες μας ότι προέβησαν και θα προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την απομάκρυνση της Δομής των Προσφύγων από την συγκεκριμένη θέση καθώς και ότι θα καταθέσεου μηνύσεις για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα συχνά πυκνά μεταξύ των προσφύγων.

Όμως ο Δήμαρχος Μαραθώνα δεν μας λέει όλες τις αλήθειες.

Υπό την πίεση των σφοδρών επικρίσεων που δέχτηκε από εκατοντάδες δημότες μας για το θέμα, μέσα σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο αποδέχτηκε την αλήθεια και την βασιμότητα των αναφορών μας και δήλωσε ότι αναλαμβάνει δράση.

Οι δημότες μας όμως πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια.

Πρέπει να ξέρουν λοιπόν ότι :

Α. Ήδη από το Φθινόπωρο η Δημοτική μας Παράταξη έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσημα το θέμα της ασφάλειας των δημοτών μας από τις εκτός νόμου συμπεριφορές πολλών προσφύγων, που είχαν γίνει αιτία οι δημότες μας να φοβούνται ακόμη και να κυκλοφορήσουν στην παραλία της Νέας Μάκρης. Τότε, ο ίδιος ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί πρόκειται για ιδιωτική δομή. Και βέβαια καμία ανάληψη ενέργειας δεν έγινε.

Β. Η σημερινή Δημοτική Αρχή κανένα μέτρο δεν έλαβε για την φύλαξη του πρώην καταστήματος DE FACTO στην παραλία της Νέας Μάκρης, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει βανδαλιστεί και να έχει υποστεί τεράστιες καταστοφές. Άφησε δηλαδή να καταστραφεί μία δημοτική περιουσία και έρχεται σήμερα να μας εκφράσει την πρόθεση να ξεκινήσει η φύλαξη, όταν πλέον οι ζημίες είναι ανυπολόγιστες.

Γ. Επί της θητείας του σημερινού Δημάρχου Μαραθώνος, το Αστυνομικό Τμήμα στην Νέα Μάκρη αριθμεί μόλις και περίπου 40 άτομα δυναμικό αστυνομικής δύναμης, έναντι 80 πριν λίγους μήνες, με συνέπεια να είναι αδύνατη η επαρκής φύλαξη της πόλης μας. Ποιες ήταν οι ενέργειες της σημερινής  δημοτικής αρχής για την ασφάλεια των δημοτών μας ; 

Δ. Η Δημοτική Αστυνομία της πόλης μας είναι ανύπαρκτη. Και βέβαια καμία ευθύνη δεν φέρουν γι  αυτό οι υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Την αποκλειστική ευθύνη την φέρουν οι πολιτικοί της Προϊστάμενοι, δηλαδή ο Δήμαρχος και ο υπεύθυνος για την Δημοτική Αστυνομία κ. Νικηφόρος Μπατζές. Ας μας πουν πόσες εντολές έχουν δώσει για ελέγχους και αστυνόμευση της περιοχής. Αντ΄ αυτού δαπανώνται τεράστια ποσά για διαφήμιση της Δημοτικής Αστυνομίας σε φίλα προσκείμενα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ο Προϊστάμενος αυτής αγγίζει πλέον τα όρια της γραφικότητας φωτογραφιζόμενος σχεδόν καθημερινά και αυτοπροβαλλόμενος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ε. Σήμερα, ο Δήμαρχος Μαραθώνα αποκρύπτει μάλλον όλη την αλήθεια. Ξεκάθαρα, ας πει στους Δημότες μας εάν υπάρχει ή όχι επαγγελματική σχέση του δικηγόρου που ο ίδιος έχει προσλάβει ως ειδικό του συνεργάτη για να τον συμβουλεύει σε νομικά θέματα, έναντι φυσικά αμοιβής, με την οικογένεια της ιδιοκτησίας του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Νέα Μάκρη που στεγάζεται η Δομή των προσφύγων. Χωρίς βεβαίως να έχει γι΄ αυτό οιαδήποτε ευθύνη ο συγκεκριμένος Δικηγόρος, ο οποίος άλλωστε είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ζητάμε από τον Δήμαρχο κ. Στέργιο Τσίρκα να απαντήσει. Έχει ή όχι επαγγελματική σχέση ο συγκεκριμένος Δικηγόρος που προσλάβατε ; Και αν πράγματι έχει, θα τον συμβουλευτείτε, αφού γι΄ αυτό τον προσλάβατε, και για το θέμα της απομάκρυνσης των Προσφύγων ; Θα κάνει εκείνος τις μηνύσεις και τις ενέργειες για την απομάκρυνση των προσφύγων από την ξενοδοχειακή μονάδα στην Νέα Μάκρη, έστω και αν τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου είναι πελάτες του ;; 

Και εν πάσει περιπτώσει κ. Δήμαρχε, Στέργιο Τσίρκα : Τελικά, ό,τι είναι νόμιμο είναι για εσάς και ηθικό ;;  

Οι δημότες του Μαραθώνα πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια. Η ασφάλεια των δημοτών είναι σήμερα το κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας. Σε αυτό είμαστε αδιαπραγμάτευτοι.

Η Δημοτική μας Παράταξη θα αποκαλύπτει τις αλήθειες στους Δημότες.

Εσείς κ. Δήμαρχε μπορείτε να συνεχίσετε να φωτογραφίζεστε και να αυτοπροβάλλεστε στα μέσα που πληρώνετε για αυτό το σκοπό.

Σχετικά Άρθρα

Γ. Κωνσταντάτος: Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια κάθισα στην καρέκλα του δημάρχου

otavoice

Ζάτουνα Γορτυνίας: Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από το Αρχείο Μίκη Θεοδωράκη

otavoice

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας στην νεροποντή

otavoice

Δ. Κηφισιάς: Πρεμιέρα με μια «Όμορφη Πόλη Μαγική» για τα Μενάνδρεια 2024”

otavoice

Δ. Πατρέων: Με γιορτή έληξε η θερινή δράση των ΚΑΠΗ του ΚΟΔΗΠ

otavoice

Δ. Πειραιά: Εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία της πόλης για τη νέα σχολική χρονιά

otavoice