OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Θέρμης: Προμήθειες νέων υπέργειων και υπόγειων κάδων απορριμμάτων

Σε ενίσχυση του εξοπλισμού στον τομέα Καθαριότητας καθώς και σε προμήθεια νέων κάδων προχώρησε ο δήμος Θέρμης κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2020. Αναλυτικά, η Διεύθυνση Καθαριότητας προέβη στη διάρκεια αυτού του διμήνου στις ακόλουθες παρεμβάσεις:

1. Το όχημα καθαρισμού κάδων απορριμμάτων (καδοπλυντήριο) προέβη ήδη δύο φορές σε πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων στις κοινότητες του δήμου Θέρμης και την τρέχουσα περίοδο προβαίνει για τρίτη φορά στον καθαρισμό των κάδων σε όλες τις περιοχές του δήμου.

2. Ολοκληρώθηκε η προμήθεια οκτώ νέων υπογείων κάδων απορριμμάτων 3.000lt καθώς και η προμήθεια 140 τεμαχίων ειδικού εξοπλισμού απόσμησης για υπέργειους και υπόγειους κάδους απορριμμάτων και επίκειται η τοποθέτησή τους εντός των κάδων προκειμένου να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές των απορριμμάτων κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

3. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 263 μεταλλικών, 305 πλαστικών και 8 υπόγειων κάδων απορριμμάτων και αναμένεται η παραλαβή τους ώστε να τοποθετηθούν στις διάφορες κοινότητες, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων με αντικατάσταση ή και τοποθέτηση νέων κάδων.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Θέρμης, κάνει έκκληση προς τους δημότες να προβαίνουν σε ορθολογική απόρριψη των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών και εφόσον διαπιστώσουν ότι κάποιος κάδος είναι πλήρης να τα απορρίπτουν στον αμέσως πλησιέστερο. Ειδικά τα σαββατοκύριακα που πραγματοποιούνται συγκεκριμένα δρομολόγια προς εξυπηρέτηση των λαϊκών αγορών και “ευαίσθητων σημείων” (κλινικές κλπ.) παρακαλούνται οι δημότες, εφόσον υπάρχει δυνατότητα, να διατηρούν τα απορρίμματά τους εντός των ιδιωτικών χώρων τους και να προβαίνουν στην απόρριψή τους τη Δευτέρα, αφού θα έχει πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των κάδων προκειμένου να αποφεύγεται η υπερπλήρωσή τους.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας ευχαριστεί τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων για την κατανόηση που έδειξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και την προσπάθεια που κατέβαλαν για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων τους, εν μέσω κορωνοϊού. Παράλληλα, υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες ότι κατόπιν επικοινωνίας (τηλ. Εργοταξίου: 2310 467110), τα αιτήματά τους για την αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων καταγράφονται από αρμόδιο υπάλληλο και παραδίδονται άμεσα στον επόπτη για την ικανοποίησή τους. Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι, υπάρχει η δυνατότητα αποκομιδής των ογκωδών με ίδια μέσα σε αδειοδοτημένους χώρους, κατόπιν της αναφερόμενης σχετικής επικοινωνίας.

Η υπηρεσία Καθαριότητας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε κάθε Παρασκευή, οι πλατείες και τα κεντρικά σημεία των οικισμών του δήμου, να παραδίδονται στους δημότες σε άριστη κατάσταση για το σαββατοκύριακο. Ελπίζει δε στη συνεργασία με τους δημότες για την προστασία της δημόσιας εικόνας των κοινοχρήστων χώρων όλου του δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice