OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Καλαφατέλης: «Ο Δήμος Διονύσου επαγρυπνεί καθημερινά και είναι σε διαρκή ετοιμότητα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς»

Δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν στον Άγιο Στέφανο, την περασμένη Παρασκευή (3/7) στη θέση Αχλαδούλα και σήμερα (6/7) τα ξημερώματα στην Αγία Τριάδα, κατασβέστηκαν άμεσα και δεν έλαβαν μεγάλη έκταση, χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου, των εθελοντικών κλιμακίων πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου καθώς και των όμορων Δήμων Ωρωπού και Κηφισιάς.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:

«Οι δύο πυρκαγιές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ώρες στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, δεν ήταν για εμάς κεραυνός εν αιθρία. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προετοιμαζόμαστε για κάθε κακό σενάριο, προκειμένου να είμαστε αποτελεσματικοί όταν χρειαστεί. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι ο Δήμος Διονύσου επαγρυπνεί καθημερινά και είναι σε διαρκή ετοιμότητα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Έχουμε αναπτύξει ένα αξιόπιστο μηχανισμό πυροπροστασίας, σε συνεργασία με τους Εντεταλμένους Συμβούλους Πολιτικής Προστασίας, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και βέβαια τα εθελοντικά κλιμάκια πολιτικής προστασίας, τα οποία για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω για τη μεγάλη συμβολή τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών και όχι μόνο. Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία να τονίσω ότι και κάθε πολίτης έχει το δικό του μερίδιο ευθύνης. Πρέπει να καθαρίζει το οικόπεδό του από τα ξερά χόρτα και να τηρεί όλους τους κανόνες που ισχύουν κατά την αντιπυρική περίοδο. Όλοι μαζί συμβάλουμε στην κοινή προσπάθεια κατά των πυρκαγιών».

Για εμπρησμό κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Θ. Κρητικός

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Διονύσου Θ. Κρητικός αναφορικά με τη σημερινή πυρκαγιά, έκανε λόγο για «άνανδρη επίθεση εναντίον του Αγίου Στεφάνου». «Και ο κοινός νους, αλλά και από όσα μας είπε η Πυροσβεστική, όλα συγκλίνουν στον εμπρησμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice