OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Παράδοση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων και κάδων ειδικής ανακύκλωσης στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Τον Δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να παραδώσει στον Δήμαρχο Σ. Σαραούδα ένα απορριμματοφόρο και εξοπλισμό για τη συλλογή βιοαποβλήτων. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωση 2020 και αφορά στο σύνολο των Δήμων της Αττικής. 

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και την Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη παρέδωσε στον Δήμαρχο Κ. Σαραούδα ένα απορριμματοφόρο συλλογής καφέ κάδων, και 80 καφέ κάδους. Στην παραλαβή του εξοπλισμού παραβρέθηκε ο αντιδήμαρχος  Ν. Ζυγούνας και υπηρεσιακά στελέχη. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του υλικού, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τον Δήμο Μεταμόρφωσης και τον Δήμαρχό του Σ. Σαραούδα, ο οποίος, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα έχει επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και την ανακύκλωση. 

«Η προσπάθεια επέκτασης του δικτύου ανακύκλωσης βιοαποβλήτων συνεχίζεται σε όλη την Αττική. Σήμερα προστέθηκε άλλος ένας ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα που αναπτύσσουμε και έχει ως στόχο της την ενίσχυση του προγράμματος ανακύκλωσης των Δήμων της Αττικής με εξοπλισμό.  Σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα που θα συμβάλουν στη δημιουργία μιας πράσινης Αττικής η οποία θα αποτελέσει πρότυπο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σ. Σαραούδας δήλωσε: 

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας  που ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και οι συνεργάτες του βρίσκονται σήμερα στον Δήμο Μεταμόρφωσης,  για να συμβάλλουν έμπρακτα στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων. Ελπίζουμε με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων της περιοχής μας να καταφέρουμε να συμβάλλουμε στο στόχο της Περιφέρειας για μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ». 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice