OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

«Πεντέλη 2020»: «Παραχώρηση περιβάλλοντος χώρου ΝΙΕΝ»… μια νικηφόρα μάχη σε ένα αγώνα που συνεχίζεται

Ανακοίνωση του συνδυασμού «Πεντέλη 2020» με επικεφαλής τον Άγγελο Παλαιοδήμο

Μετά από πολυετή αγώνα, όλα είναι έτοιμα για να υπογραφεί  το κείμενο της σύμβασης παραχώρησης του περιβάλλοντος χώρου του  ΝΙΕΝ στο Δήμο Πεντέλης,  για 9 χρόνια με δυνατότητα παράτασης για 3 χρόνια επιπλέον, από τον Υποδιοικητή  του e-ΕΦΚΑ και τη Δήμαρχο Πεντέλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης στις 09/06/2020 ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ (ΑΔΑ: ΨΔΗΣΩΞ3-49Ξ) το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης το οποίο είχε εγκριθεί από το ΔΣ του e-ΕΦΚΑ (ΑΔΑ: 61ΑΑ465ΧΠΙ-3ΑΣ)  στις 14/05/2020.

Ήταν το αποτέλεσμα ενός προσωπικού στοιχήματος του πρώην Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου Καψάλη που τελικά δεν ευόδωσε κατά της διάρκεια της θητείας του καθώς:

  • σε πρώτη φάση η από 17/05/2018 απόφαση του ΕΦΚΑ (ΑΔΑ: ΩΝΗΦ465ΧΠΙ-ΧΡ4) για την μίσθωση του χώρου για 40 (σαράντα!!!) χρόνια  από το Δήμο Πεντέλης για τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς  της Νέας Πεντέλης δεν είχε την ανάλογη συνέχεια
  • σε δεύτερη φάση παρά α) την από 27/06/2019 σχετική απόφαση της Υπουργού Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου (ΑΔΑ: Ψ9ΩΣ465Θ1Ω-3ΛΒ), β) την από 16/07/2019 απόφαση έγκρισης του κειμένου της σύμβασης από το ΔΣ του Δήμου Πεντέλης (ΑΔΑ: 6ΦΠ6ΩΞ3-1ΘΧ), και  γ) την από 25/07/2019 ΚΡΙΣΙΜΗ απόφαση έγκρισης του κειμένου της σύμβασης από τον ΕΦΚΑ  (ΑΔΑ: ΩΒΗΘ465ΧΠΙ-ΗΧΠ), Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΠΟΤΕ στο πρωτόκολλο του Δήμου Πεντέλης. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ο προσωρινός επικεφαλής της Δημοτικής Συμμαχίας κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου ενώ γνώριζε την ύπαρξη της τελευταίας απόφασης  δεν έκανε καμία ενέργεια να ενημερώσει τον τότε Δήμαρχο κ. Δημήτρη Στεργίου Καψάλη ώστε να προωθηθεί η τελική υπογραφή της σχετικής σύμβασης.!!!

Με το τελικό κείμενο της σύμβασης ο e-ΕΦΚΑ παραχωρεί τον περιβάλλοντα χώρο του ΝΙΕΝ  (ΑΔΑ: ΨΔΗΣΩΞ3-49Ξ) ως ελεύθερο χώρο αστικού πρασίνου και χώρο εκδηλώσεων με πολύ συγκεκριμένους όρους μεταφέροντας την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του αλλά και το σύνολο των σχετικών δαπανών στο Δήμο Πεντέλης. Παράλληλα σε περίπτωση επίτευξης συμφωνίας του e-ΕΦΚΑ με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος που βρίσκεται εντός της παραχωρηθείσας έκτασης, ο Δήμος θα παραδώσει τον παραχωρηθέντα χώρο εντός ενός (1) έτους από την σχετική έγγραφη ειδοποίηση του από τον e-ΕΦΚΑ για λήξη της δωρεάν παραχώρησης, και η παρούσα σύμβαση λύεται αζημίως για τους  συμβαλλομένους.

Η υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης αποτελεί μια ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΑ ΜΑΧΗ μετά από ένα μεγάλο αγώνα σε όλες τις φάσεις του οποίου ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΑΡΩΓΟΙ. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτή. Από σήμερα κιόλας πρέπει να ξεκινήσει ένας μεγάλος διαπραγματευτικός αγώνας ΕΙΤΕ για την κατά πολύ αύξηση της διάρκειας της παραχώρησης, τη διαγραφή του σχετικού όρου παράδοσης του χώρου εντός ενός (1) έτους από την σχετική έγγραφη ειδοποίηση του e-ΕΦΚΑ και την άρση αρκετών περιοριστικών όρων αξιοποίησης του χώρου, ΕΙΤΕ για την απόκτηση της πλήρους κυριότητας του περιβάλλοντος χώρου και των κτιρίων από το Δήμο Πεντέλης.

Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα οι πολιτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να δείξουν σοβαρότητα, διάθεση συνεννόησης, συναίνεσης και συνεργασίας παραμερίζοντας όποιες μικροπολιτικές λογικές. Σε αυτόν το μεγάλο αγώνα κανείς δεν περισσεύει. Η θετική του έκβαση θα βελτιώσει κατά πολύ την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας.

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice