OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αχαρνών και του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών

Την αφετηρία μίας εκτεταμένης και πολύπλευρης συνεργασίας με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) σηματοδότησε η επίσκεψη του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού στις εγκαταστάσεις του ΙΓΜΕ. Το Ινστιτούτο που εδρεύει στο Ολυμπιακό Χωριό εκτός από τον θεσμοθετημένο τεχνικό σύμβουλο της πολιτείας σε θέματα γεωεπιστημών συνεργάζεται με φορείς τόσο της Ελλάδας όσο και του Εξωτερικού, ενώ παράγει πλούσιο ερευνητικό έργο.

Τον Δήμαρχο Αχαρνών υποδέχτηκε ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανδρέας Τσώκος ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, ενημερώνοντάς τον παράλληλα για το πολυσχιδές έργο που πραγματοποιείται. Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε το προσεχές διάστημα να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Δήμου, σύμφωνα με το οποίο το Ινστιτούτο θα συνδράμει με την προσφορά γεωλογικών στοιχείων και ερευνών σε θέματα των Αχαρνών. Παράλληλα θα είναι αρωγός στην προσπάθεια αξιοποίησης του Αδριάνειου Υδραγωγείου μέσω του Πράσινου Ταμείου.

«Είναι μεγάλη τιμή να εδρεύει στον Δήμο μας ένα Ινστιτούτο τόσο μεγάλης εμβέλειας, όπως το ΙΓΜΕ. Σήμερα είχα τη χαρά να ενημερωθώ με λεπτομέρειες για το έργο που παράγεται και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Ακόμη μεγαλύτερη είναι η χαρά μου για την επικείμενη συνεργασία του Ινστιτούτου με το Δήμο που θα επισημοποιηθεί μέσω της υπογραφής ενός μνημονίου συνεργασίας το οποίο θα αποβεί καρποφόρο και για τις δύο πλευρές», δήλωσε στο περιθώριο της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice