OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Στον Ωρωπό πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τις ιστορικές Φυλακές,την ερχόμενη Τρίτη

Εκδήλωση της Βουλής των Ελλήνων στις παλαιές Φυλακές Ωρωπού.

Την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020, ώρα 19.30΄, ο Δήμος Ωρωπού υποδέχεται στον χώρο των παλαιών Φυλακών Ωρωπού, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Βουλής κυρίου Κωνσταντίνου Τασούλα, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η Βουλή των Ελλήνων, με θέμα την παραχώρηση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των παλαιών Φυλακών Ωρωπού στο Δήμο μας, με σκοπό την ίδρυση «Κέντρου Ιστορίας, Δημοκρατίας και Δομών Πολιτισμού» με αφορμή τη συμπλήρωση 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης, οι διατελέσαντες Πρόεδροι Δημοκρατίας και Πρωθυπουργοί, Υπουργοί και Βουλευτές της Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1974) κ. Σπυρίδων Χαλβατζής και η κα Φωτεινή Λεντάκη, σύζυγος του φυλακισθέντος στις φυλακές Ωρωπού Ανδρέα Λεντάκη.

Θα υποδεχθεί και θα χαιρετίσει την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης, ενώ ο ηθοποιός κ. Γρηγόρης Βαλτινός θα εκφωνήσει μήνυμα του κ. Μίκη Θεοδωράκη.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

Η είσοδος στον χώρο θα επιτραπεί μόνο για τους κατόχους πρόσκλησης, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ο δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος από την εξέλιξη του ζητήματος των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού , ενός ιστορικού χώρου για την περιοχή που μετά από μακρόχρονη διεκδίκηση έρχεται στον φυσικό κάτοχο του, το Δήμο Ωρωπού.” Με την παραχώρηση θα μπορέσουμε να αναδείξουμε την ιστορική αξία και να αποδώσουμε την πρέπουσα τιμή σε ένα χώρο μαρτυρίου της δημοκρατίας. Είναι τιμή για τον Ωρωπό και για μένα προσωπικά η παρουσία της πολιτειακής ηγεσίας του τόπου στη εκδήλωση”, τονίζει ο δήμαρχος Ωρωπού.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice