OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών

Στην συνάντηση που έγινε εχθές (20/7) ο Υπουργός έκανε ενημέρωση σε ορισμένα θέματα που είχανε τεθεί στην προηγούμενη συνάντηση.
Αναλυτικότερα:

α) Στο θέμα του Επιδόματος Ανθυγιεινής και Επικίνδυνης Εργασίας ο Υπουργός μας είπε ότι η Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά για να καταλήξει, δεν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης να περικόψει το ανωτέρω Επίδομα ούτε και είναι στην κατεύθυνση του δημοσιονομικού οφέλους.

β) Για την αναγνώριση της 7ετίας αλλά και το πάγωμα των κλιμακίων 2016- 2017 μας απάντησε ότι δεν το βλέπει εφικτό προς το παρόν.

γ) Για τις Σχολικές Καθαρίστριες μέσα στον μήνα θα Νομοθετηθεί ο τρόπος πρόσληψης από τους Δήμους καθώς και το θέμα της πληρωμής με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές.

δ) Για την Δημοτική Αστυνομία προτίθεται το επόμενο εξάμηνο να Νομοθετήσουν για την δημιουργία Δημοτικής Αστυνομίας σε όλους τους Δήμους με νέες αρμοδιότητες χωρίς να μπορεί ακόμη να μας αναφέρει λεπτομέρειες.

ε) Για την εκκρεμότητα (ουρά) της 3Κ δεν πήραμε καμία απάντηση .

στ)Για τους 4μηνίτες συμβασιούχους εκδόθηκε ήδη εγκύκλιος.

ζ) Για την 3Κ η εγκύκλιος είναι για υπογραφή σχετικά με τον Νόμο 4674 αρ.79, παρ.9. και τέλος για τους 8μηνίτες δεν υπάρχει καμία πρόθεση για παράταση.

Για τα οικονομικά και συνταξιοδοτικά θέματα που του είχαμε θέσει δεν έχει ακόμη απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών και από το Υπουργείο Εργασίας.

Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που λάβαμε, περιμένουμε απαντήσεις και για τα υπόλοιπα θέματα που εκκρεμούν και θα λάβουμε τις αποφάσεις μας.

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice