OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Πλακεντάς: Βίαιη και άδικη η απολιγνιτοποίηση – Ανασφάλεια και ανησυχία για το μέλλον της Εορδαίας

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kozanitv έδωσε απαντήσεις για όλα τα φλέγοντα θέματα του Δήμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης φυσικά με τον Παναγιώτη Τσαρτσιανίδη, η απολιγνιτοποίηση, τα φωτοβολταϊκά πάρκα και οι ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους της περιοχής, η καύση σκουπιδιών για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στα εργοστάσια του λεκανοπεδίου αλλά και η αγροτική οικονομία στο δήμο Εορδαίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται και ο χρόνος που το επιβάλλον είναι βίαιος. Είναι μια διαδικασία δύσκολη για την περιοχή. Ωστόσο εμείς θέλουμε να είμαστε ενήμεροι για όλα και σε ετοιμότητα. Για αυτό και πραγματοποιήσαμε και ημερίδα με ανθρώπους που διαχειρίστηκαν καταστάσεις με λιγνίτη. Αυτό που αποδείχτηκε είναι πως ο τρόπος που θέλουν να γίνει απολιγνιτοποίηση δεν πρόκειται να αφήσει κάποιο αποτύπωμα, παρά θα φέρει δύσκολες μέρες για τον τόπο. Οι Δήμοι και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων πρέπει να ετοιμαστούμε μιας και το Σεπτέμβρη θα είναι η αρχή έντονων διαβουλεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακεντάς.

Αναφορικά με τα φωτοβολταϊκά πάρκα επεσήμανε: «Δεν είναι απλά τα πράγματα. Χρειάζεται μελέτη για την κάθε κίνηση που θα γίνει. Θυμίζω πως υπάρχει ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να υπάρξει ξεκάθαρη χωροθετηση για το που θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις. Φτάνει αυτές οι περιοχές να  πληρούν τις προϋποθέσεις. Κανένα φωτοβολταϊκο πάρκο, κανένα πάρκο ανεμογεννητριών δεν αφήνει αποτύπωμα στην περιοχή αναφορικά με τις θέσεις εργασίας. Προτεραιότητα είναι να αποκαταστήσουμε τις θέσεις εργασίας».

Ο κ. Πλακεντάς τόνισε ότι με πιέσεις μας καταφέραμε να συνδεθεί η Πτολεμαΐδα 5 για την παροχή τηλεθέρμανσης που για τους κατοίκους είναι κυρίαρχο θέμα και να μην εμπλακούμε σε αμφιβόλου αποτελεσματικότητας λύσεις.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Παναγιώτη Πλακεντά:

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice