OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Σε «ποδηλατοδρόμους» μετατράπηκαν οι αυλές των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Ασπροπύργου

Με την παρουσίαση του προγράμματος οδικής αγωγής «Ζω Δυτικά με ασφάλεια» έπεσε φέτος η αυλαία στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας για το σχολικό έτος 2019-2020.


Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κα. Σοφία Μαυρίδη βρέθηκε κοντά στους μικρούς μαθητές επισημαίνοντας τη χρησιμότητα και την ανάγκη ευαισθητοποίησης των παιδιών σε θέματα οδικής αγωγής και ασφάλειας, ενώ παράλληλα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλο το προσωπικό των Σταθμών για την προσφορά του, για ακόμη μία χρονιά, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου που πραγματοποιείται στις δομές του Δήμου.

Μέσα από τη βιωματική δράση οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικούς κανόνες οδικής κυκλοφορίας όπως πινακίδες-σήμανση και οδική συμπεριφορά, από τον εκπρόσωπο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «My Grand Road», κ. Σωτήρη Γιαννόπουλο. Για την υλοποίηση του προγράμματος οι αυλές των παιδικών σταθμών μετατράπηκαν σε ποδηλατοδρόμους και τα παιδιά ενημερώθηκαν για το STOP, το φανάρι, το ποδήλατο, τη ζώνη ασφαλείας  και για την ορθή χρήση του παιδικού καθίσματος.

Στο τέλος του προγράμματος εκτέθηκαν όλες οι εργασίες των παιδιών που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς υπό την επίβλεψη και την παρότρυνση των άξιων παιδαγωγών των Σταθμών μας, ενώ παράλληλα   οι ίδιοι φρόντισαν με πολλή αγάπη και μεράκι να επιμεληθούν τους αναμνηστικούς φακέλους με τις ζωγραφιές και τις εργασίες των μικρών μαθητών. Η λήξη της φετινής χρονιάς επισφραγίστηκε με την απονομή βεβαιώσεων συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα οδικής αγωγής αλλά και την προσφορά πλούσιων δώρων με την φροντίδα και την επιμέλεια  πάντα του Δήμου .

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice