OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

“ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ”: “Ένα μικρό πεζοδρόμιο φανέρωσε όλες τις αδυναμίες…”

Πληροφορήθηκα ότι ο Δήμαρχος Πύργου έκανε παρέμβαση για το έργο κατασκευής του πεζοδρομίου έξω από τις αποθήκες του ΑΣΟ στην οδό Κοκκίνου. Έφτασα 50 χρονών για να μάθω ότι τον ρυθμό κατασκευής ενός έργου δεν τον καθορίζουν οι μηχανικοί αλλά οι αιρετοί..Δηλαδή ότι ο τρόπος εκτέλεσης των εργασιών καθορίζονται από τον αιρετό..Παγκόσμια πρωτοτυπία..

Λοιπόν επειδή το θέατρο του παραλόγου στον Δήμο Πύργου συνεχίζεται και επειδή σαν Παράταξη  δεν κρυβόμαστε και το πιο σημαντικό σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών μας , ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

Ένα έργο υλοποιείται σύμφωνα με την μελέτη του μηχανικού ή της υπηρεσίας και με βάση αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα υπήρχαν μηχανικοί και θα έκαναν τις μελέτες δημοσιογράφοι (με όλο τον σεβασμό στο κλάδο). Ένα έργο έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι αυτονόητο ότι δεν ξεκινάμε ποτέ από το τέλος.

Για το συγκεκριμένο έργο ισχύουν τα παρακάτω:

Το πεζοδρόμιο στο οποίο πραγματοποιήθηκε πρόχειρη παρέμβαση από τον Δήμο με τα λεφτά των δημοτών, βρίσκεται έξω από το κτίριο που ανήκει στην περιφέρεια, όπερ σημαίνει ότι υπεύθυνη για το έργο είναι η περιφέρεια.

 Προφανώς στον Δήμο, δεν είχαν χρόνο από την συνεχή παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις φωτογραφίσεις,, ώστε να στείλουν ένα έγγραφο ή να μιλήσουν με την περιφέρεια και να προχωρήσει στην σωστή υλοποίηση του έργου όπως όφειλε. Σε περίπτωση που έχει γίνει ενημέρωση επί αυτού (πράγμα δύσκολο) και η περιφέρεια είχε αρνηθεί, τότε ο Δήμος θα το έφτιαχνε και θα χρέωνε την περιφέρεια με βάση τις τιμές που προβλέπονται από την κείμενη Νομοθεσία. Άρα επειδή στον Δήμο είμαστε κουβαρντάδες και έχουμε λεφτά, φτιάχνουμε πεζοδρόμιο που οφείλουν να φτιάξουν άλλοι και αφήνουμε τα πεζοδρόμια που ανήκουν είς τον Δήμο. (Θα ζητήσουμε εγγράφως ποια πεζοδρόμια έχουν κατασκευαστεί και αν ανήκουν στον Δήμο Πύργου ή σε ιδιώτες και ποια διαδικασία έχει ακολουθηθεί). Όπως επίσης θα ζητήσουμε και την αλληλογραφία με αριθμούς πρωτοκόλλων κλπ.

2) Επειδή το κτίριο είναι διατηρητέο, όφειλε η Τενχική Υπηρεσία του Δήμου, να βγάλει Άδεια από την Νεωτέρων Μνημείων.(απλή διαδικασία). Χωρίς την άδεια ότι έργο πραγματοποιείται εις τον χώρο είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Όφειλαν οι αρμόδιοι να το γνωρίζουν. Σε αντίθετη περίπτωση κακώς ασχολούνται με το δημόσιο.

3) Όταν ξεκινάει η κατασκευή του πεζοδρομίου, αρχικά προβλέπονται οι θέσεις των ραμπών ανόδου-καθόδου για Α.Μ.Ε.Α, καθώς επίσης και η τοποθέτηση ειδικών πλακιδίων επίστρωσης όδευσης τυφλών ,κ.λ.π. Έτσι λέει η κείμενη Νομοθεσία. Τώρα αν την νομοθεσία δεν την αποφασίζουν οι μηχανικοί -δικηγόροι και την αποφασίζουν οι πολιτικοί , πείτε το  μας να το ξέρουμε.

4) Έχουμε μεγάλη αγωνία, επειδή σεβόσαστε το δημόσιο χρήμα, να δούμε πως θα υλοποιηθεί το παρόν έργο, σύμφωνα με την Νομοθεσία και όσα αναφέρονται παραπάνω. Δηλαδή θα πρέπει να διαμορφώσετε το κράσπεδο και να απομακρύνεται τους κυβόλιθους  επίστρωσης που τοποθετήσατε για να φτιαχτεί η ράμπα. Επίσης θα πρέπει να απομακρύνεται επιπλέον κυβόλιθους και στην θέση αυτών , να τοποθετήσετε πλάκες όδευσης τυφλών, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Άρα ξηλώνετε το έργο που κάνατε και το ξαναφτιάχνετε..

Γιατί ο ρυθμός καθορίζεται από εσάς, όπως δηλώνετε. Και εσείς πληρώνετε αφού ο Δήμος διαθέτει λεφτά. Γραφτήκατε στην Ιστορία (της κακής διαχείρησης χρημάτων ή της προχειρότητας ή της άγνοιας ή του «κάνω ότι γουστάρω») για ακόμα μια φορά.

5) Για να σας προστατεύσουμε και για να μην ξαναεκτεθείτε, σας προτείνουμε να βγάλετε άδεια από την Νεωτέρων Μνημείων, έτσι ώστε ότι φτιάξετε να μην είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Επίσης καλό θα είναι να γίνει μία μελέτη πρώτα από εσάς ή από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αφού οι μηχανικοί σύμφωνα με όσα δηλώσατε έχουν διακοσμητικό χαρακτήρα είς την Υπηρεσία.

6) Ακόμα και σε μικρά έργα καταφέρατε να τα κάνετε όλα λάθος. Είχατε δώσει δείγματα εξαρχής. Το είχατε αποδείξει με τους δρόμους που ασφαλτοστρώθηκαν και μετά μετέβησαν συνεργεία του ΟΤΕ για τις εργασίες υπογειοποίησης, δημιουργώντας φθορές στην νέα ασφαλτόστρωση. Και αυτό έγινε σε πολλά τμήματα δρόμων. Και για να μην αποποιηθείτε των ευθυνών σας για αυτό, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσίων είχε αναλάβει την ευθύνη για το παραπάνω..Να μην γίνει ένα έργο σωστά σε αυτόν τον Δήμο.

Όπως ανέφερα για το θέμα αυτό προχθές στο ΔΣ (φυσικά τα ΜΜΕ κοιτούσαν το φεγγάρι) Κ. Δήμαρχε, αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να υποστηρίξετε και να καλύψετε  την επιλογή σας στον αντιδήμαρχο των τεχνικών υπηρεσιών, αλλά δεν είναι φρόνιμο να μειώνετε και να εξευτελίζετε τον κλάδο των μηχανικών…Δεν σας καταλογίζω κακή πρόθεση προσωπικά και σας το είπα δημόσια στο ΔΣ, αλλά είναι πλέον φανερό ότι η Δημοτική αρχή «μπάζει νερά» και οι «μεταγραφές» δεν της βγήκαν. Φυσικό και επόμενο όταν είσαι 20 χρόνια επαγγελματίας αυτοδιοικητικός να έχεις μάθει με τους ίδιους ρυθμούς που έφεραν το τόπο στο πάτο του βαρελιού. Τώρα εσείς πως θέλετε να πάτε μπροστά με τέτοιες νοοτροπίες (όπως π.χ Αντιδήμαρχος που όλη ημέρα είναι στο fb και τσακώνετε- ειρωνεύεται τους Δημότες με την αντίθετη άποψη) εσείς ξέρετε μόνο…. 

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ—ΧΑΡΗΣ Β. ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Οδηγούν τους Δήμους σε αδιέξοδο»

otavoice

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice