OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Απαράδεκτες εικόνες, σε ρινγκ μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας

Απαράδεκτες εικόνες που αμαυρώνουν την εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας. Σε “ρινγκ” μετατράπηκε η αίθουσα στα Λουσικά, με πρωταγωνιστές τον εν ενεργεία αστυνομικό και πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κάτω Αχαΐας Ευάγγελο Τησαρχόντος και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαζαρακίου Γιάννη Δημόπουλο. Επίσης ακούστηκαν ακατανόμαστες ύβρεις και απειλές από μέλη του δημοτικού συμβουλίου. “Παλιοτόμαρο”, “κάτσε κάτω τομάρι” ακούστηκε να λέει ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου στο νυν δήμαρχο κ. Σπύρο Μυλωνά και ξεκίνησαν τα έκτροπα.

Τον πρώην δήμαρχο κ. Νικολάου δείχνει ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Π. Κουνάβης  αναφέροντας σε δήλωση του: “Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης είναι ταυτόχρονα ο ηθικός αυτουργός για όσα καταδικαστέα συνέβησαν έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, αφού, όπως φαίνεται από το βίντεο, δυναμίτισε το κλίμα της συνεδρίασης και δεν δίστασε να προβεί σε χυδαίους χαρακτηρισμούς απέναντι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, γεγονός, που έκτος από την προσβολή στα φυσικά πρόσωπα, αποτελεί ύβρη προς τους θεσμούς του προέδρου του Δ.Σ και του δημάρχου και θυμίζει συμπεριφορές ακραίων που συλλήβδην ο ελληνικός λαός τις έχει καταδικάσει σε πανελλαδικό επίπεδο. Ευτυχώς όμως οι πολίτες της Δυτικής Αχαΐας, που δεν ανέχονται τέτοιο ήθος για τα δημόσια πρόσωπα, τους έβαλαν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και μόνο ως “πολιτικούς σκελετούς” τους αντιμετωπίζουν”.

Στα γεγονότα την ώρα της συζήτησης και ενώ τον λόγο είχε ο κ. Τησαρχόντος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαζαρακίου σηκώθηκε και τον χτύπησε με γροθιά στο στήθος με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Το επεισόδιο συνεχίστηκε και στο προαύλιο όπου ο κ. Τησαρχόντος δέχτηκε εν νέου επίθεση από το ίδιο άτομο, ενώ έληξε χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Το θύμα της επίθεσης κατέληξε στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ υπεβλήθη και σε ιατροδικαστική εξέταση. Σύμφωνα με το tempo24.news ο κ. Τησαρχόντος υπέβαλε μήνυση σε βάρος του κ. Δημόπουλου και έπεται η συνέχεια να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Το περιστατικό καταδικάστηκε από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνέχισε να συνεδριάζει παρά το γεγονός ότι είχαν αποχωρήσει αρκετοί σύμβουλοι.

Ακολουθεί το βίντεο από τη συνεδρίαση όπου τα επεισόδια  ξεκινούν στο 1: 37′:50”

Η ανάρτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice