OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Δυτ. Αχαΐας: Απολύμανση στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαΐας

Ο Δήμος Δυτ. Αχαΐας από την αρχή της πανδημίας ακολουθεί αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλων των ειδικών για την αντιμετώπιση της.

Έτσι πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο πλαίσιο των απαιτούμενων μέτρων αντιμετώπισης του κρούσματος covid-19 που εντοπίστηκε σε καθηγητή του Γυμνασίου της Κάτω Αχαΐας απολύμανση όλων των αιθουσών, κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων του σχολείου.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Μυλωνάς απαντώντας σε όσους είχαν ζητήσει να γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου είχε πει ότι η ενέργεια αυτή δεν παρέχει καμία πρόληψη έναντι του ιού και ότι σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών απαιτείται η διενέργεια της όταν θα έχει σημειωθεί κρούσμα.

Με την ολοκλήρωση της απολύμανσης ο κ. Δήμαρχος προέβη στην παρακάτω δήλωση:

“Η ασφάλεια γονιών, παιδιών και καθηγητών για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη αξία. Με την σημερινή απολύμανση έχει εξαλείφει και η ελάχιστη πιθανότητα να διαδοθεί ο ιός από το συγκεκριμένο κρούσμα. Το σχολείο από την περίπτωση αυτή είναι ξανά ασφαλές να παραδοθεί για χρήση. Επισημαίνω όμως ότι δεν χαλαρώνουμε και ότι τα μέτρα προφύλαξης από τον ιό πρέπει όλοι στο σχολείο να συνεχίσουν να τα τηρούν. Συνιστώ ψυχραιμία και σύνεση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.”

Ο Δήμος θα συνεχίσει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας, την Αστυνομία, την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία τις δράσεις και τις ενέργειες που απαιτούνται έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία κάθε πρόβλημα που θα προκύψει στο ζήτημα της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Στελεχώνεται η Πολεοδομία Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

otavoice

Με ταχείς ρυθμούς, η ψηφιοποίηση δεκάδων χιλιάδων αρχείων του Δήμου Κατερίνης

otavoice

Δήμος και Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου ενώνουν τις δυνάμεις τους

otavoice

Στο Μεξικό, για τους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες, αποστολή του Δήμου Ήλιδας

otavoice

Π.Κ.Μ: Εννέα υποτροφίες σε νέες και νέους, για επαγγελματική κατάρτιση

otavoice

Π.Α: Υπεγράφη η κατασκευή του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice