OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παπαστεργίου: «H επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία τους»

Την αναγκαιότητα επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το πρωί ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε παρέθεσε τις ενέργειες που δρομολογεί το Υπουργείο Εσωτερικών για αυτό το σκοπό εξηγώντας πως στην κατεύθυνση της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης επίκειται η ενίσχυση της αυτοτέλειας και των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης -τόσο των Δήμων όσο και των Περιφερειών- με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, την απλοποίηση των διαδικασιών και την αναπτυξιακή διαδικασία σε όλη τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αντικείμενο συζήτησης είναι και η επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Μια ενέργεια που βρίσκει απόλυτα σύμφωνα την ΚΕΔΕ η οποία με αποφάσεις προσφάτων συνεδρίων της έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αποφάσεις πρόσφατων Συνεδρίων της, έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας.
Η επανασύσταση αυτή, καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες κι ευθύνες της, που σίγουρα ξεπερνούν τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της ΚΕΔΕ, των Δήμων και του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η ΚΕΔΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας».

Σχετικά Άρθρα

Η ΔΕ Κασσάνδρας σφράγισε τις δύο πισίνες της μοιραίας κατασκήνωσης

otavoice

Δήμαρχος Βριλησσίων: Καμιά συνδρομή από την Πυροσβεστική παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας

otavoice

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice