OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Παραχώρηση χώρων των σχολικών μονάδων σε συλλόγους και φορείς του Δήμου Παύλου Μελά για υλοποίηση προγραμμάτων

Από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πρόεδρο της Δ.Ε.Π. Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη, ανακοινώνονται τα παρακάτω σχετικά με την«Παραχώρηση των γυμναστηρίων και αιθουσών των σχολικών μονάδων Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολικών μονάδων και σε πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους και φορείς του Δήμου Παύλου Μελά, για την υλοποίηση προγραμμάτων. »

Η ιδέα ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, με στόχο την ενίσχυση των καλλιτεχνικών, αθλητικών και δημιουργικών δυνατοτήτων των δημοτών, διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους του δημότες.  Άλλωστε η θέση και αυτής της διοίκησης όπως και των προηγούμενων διοικήσεων όσον αφορά τις παραχωρήσεις χώρων πολιτισμού και αθλητισμού όπως και χώρων των σχολείων μας, είναι σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει μέσα από ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προσφέρει ασφάλεια στους μαθητές και τους δημότες.  Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να παραχωρηθούν ΜΟΝΟ αθλητικοί χώροι των σχολικών μονάδων και κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με τον καθαρισμό, την απολύμανση και τη χρήση των χώρων.

➢Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Τετάρτη 23 Σεπτέμβριου 2020 έως και την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, οι φορείς που ενδιαφέρονται να τους παραχωρηθούν ώρες για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων σε αίθουσες και αθλητικούς χώρους των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Παύλου Μελά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση παραχώρησης στην Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας ή Β’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παύλου Μελά.

➢Επισημαίνεται ότι, λόγω των αυστηρών μέτρων περιορισμού της διάδοσης του COVID 19, μειώθηκαν οι χώροι παραχώρησης και εφεξής, σε κάθε σύλλογο θα παραχωρηθεί ένας μόνο χώρος στο σχολικό συγκρότημα που θα επιλέξει. 

➢Διευκρινίζεται ότι οι αίθουσες των σχολικών μονάδων δύναται να παραχωρηθούν μόνο από το μεσημέρι και ώρα 16:00 της Παρασκευής (μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου) έως και το Σάββατο την ώρα 22:00.

Τα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών μονάδων προς παραχώρηση είναι τα εξής :

  • Κλειστό Γυμναστήριο των ΕΠΑΛ Σταυρούπολης (Σάββατο – Κυριακή)
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου / ΓΕΛ Σταυρούπολης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Πολίχνης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πολίχνης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου / ΓΕΛ Ευκαρπίας
  • Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Ευκαρπίας

 

 

Τα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ  που πρέπει να υποβληθούν είναι:

  1. ΑΙΤΗΣΗ (εις διπλούν)

α) προς τη Σχολική Επιτροπή Α’/θμιας ή Β’/θμιας Εκπαίδευσης και

β) προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, όπου θα αναφέρεται το πρόγραμμα που προτίθενται να             εφαρμόσουν (περιεχόμενο, διάρκεια) και τις προτεινόμενες ημέρες και ώρες που αιτούνται.

2. Φάκελος με τους τίτλους σπουδών των διδασκόντων.

3. Ορισμός υπεύθυνου για την ασφάλεια του χώρου των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων, καθώς επίσης και για την αποκατάσταση ζημιών ή δαπανών που θα γίνουν κατά τη χρήση των σχολικών χώρων (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση).

4. Ορισμός υπεύθυνου για την καθαριότητα του χώρου που θα χρησιμοποιηθεί (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και διεύθυνση).

5. Αντίγραφο του καταστατικού του συλλόγου και το πρακτικό συγκρότησης σε σώμα.

6. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ότι δεν θα αποκλείονται μαθητές και δημότες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα του συλλόγου σας.

7. ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για την τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου.

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται κατά προτεραιότητα στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά για την υλοποίηση του προγράμματος “Αθλητισμός για όλους”.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice