OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Στη φωτιά στην Αρίωνος μεταξύ Ραφήνας και Αρτέμιδος ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός

Στη χθεσινή φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 13:30΄ το μεσημέρι, στην Αρίωνος και Αγίου Γεωργίου, μεταξύ Ραφήνας και Αρτέμιδος, κοντά στο σημείο που κατασκευάζεται το νέο Αθλητικό Παραολυμπιακό Κέντρο, μετέβη με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Πρόκειται για μια κατάφυτη περιοχή από πεύκα, με πολλές διάσπαρτες κατοικίες ενδιάμεσα αλλά και δίπλα σε κατοικημένες περιοχές και συνεπώς ο κίνδυνος να επεκταθεί γρήγορα η φωτιά ήταν μεγάλος. Ευτυχώς όμως, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, συνεπικουρούμενη από τα μέσα της Περιφέρειας, των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας καθώς και των εθελοντών, με αποτέλεσμα η φωτιά να τεθεί υπό έλεγχο και πολύ σύντομα, περίπου μιάμιση με δύο ώρες μετά, να κατασβηστεί. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμειναν ελέγχοντας για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, υπήρξε σύσταση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού «Δροσιά» με κατεύθυνση προς την Ραφήνα, καθώς η φωτιά κατευθυνόταν προς Αρτέμιδα, με σκοπό την πλήρη διευκόλυνση της επιχειρησιακής δράσης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 4 ελικόπτερα με συνεχείς ρίψεις από πολύ χαμηλό ύψος, πεζοπόρα τμήματα με δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα ενώ υπήρξε συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών. Το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης είχε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Νέας Μάκρης Αντιπύραρχος Μαρινάκης Βικέντιος, συνεπικουρούμενος από το Διευθυντή της Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής,  ταξίαρχο Κολλίντσα Παναγιώτη.

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Α: Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice