OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συναγερμός στη Λακωνία: Κρούσματα σε εργάτες γης στον Δήμο Ευρώτα-Τι είπε ο Δήμαρχος

Συναγερμός στη Λακωνία και συγκεκριμένα στον δήμο Ευρώτα όπου εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κρονοϊού σε εργάτες γης.  Ο δήμος Ευρώτα, είναι αγροτικός δήμος και σε περιόδους αιχμής έχει περίπου 3000 εργάτες, ενώ αυτό το διάστημα στην περιοχή εργάζονται 1500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Όπως ανέφερε στο «MEGA Σαββατοκύριακο», ο δήμαρχος του Ευρώτα Λακωνίας, Δήμος Βέρδος, τα κρούσματα εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

«Το άσχημο είναι ότι σε ένα σπίτι μένουν πολλά άτομα μαζί. 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών» σημείωσε για τους εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. «Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ζήτησε την μεταφορά των κρουσμάτων σε ειδική δομή ή σε ξενοδοχείο. “Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας”.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι για την αγροτική παραγωγή είναι μια κρίσιμη χρονική περίοδος μιας και ξεκινά σε λίγες ημέρες η συγκομοιδή της ελιάς καλαμών, ο΄ποτε χρεάζονται αμέσες ενέργειες να διαφυλαχθεί η απρόσκποπτη γεωργική δραστηριότητα .

Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι την  περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Σχετικά Άρθρα

Οι συναντήσεις του Ν. Σταυρέλη με επτά υπουργούς για θέματα του Δήμου Κορινθίων

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς για διαφθορά: «Ή αυτοί ή εμείς»

otavoice

ΧΥΤΑ Φυλής: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αθηναίων- Παρασύρθηκε από το όχημά του

otavoice

Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την ενεργειακή δημοκρατία προς όφελος των πολιτών

otavoice

Δ. Πτωχός για πανώλη: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας, καμία απειλή για τον άνθρωπο»

otavoice