OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ανακοίνωση συνάντησης για τις τοπικές μονάδες υγείας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (7/10) στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, συνάντηση Δήμου και 3ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη λειτουργία του Τοπικού Ιατρείου (Τ.Ι.) Αμπελοκήπων και των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.). Στη συνάντηση μετείχαν από πλευράς Δήμου: ο Δήμαρχος Λάζαρος Κυρίζογλου, οι εντεταλμένοι Δημ. Σύμβουλοι Υγείας – Πρόνοιας Γαβριήλ Παναγιωτίδης και Αναστάσιος Παπαδήμας και η Προϊσταμένη της οικείας Δ/νσης Μαγδαληνή Ρουσσέτη. Από πλευράς της 3ης ΥΠΕ: ο Διοικητής Παναγιώτης Μπογιατζίδης, οι Υποδιοικητές Κων/νος Χρίστογλου και Αναστάσιος Κυριακίδης και ο υπεύθυνος της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) Πύλης Αξιού Βασίλειος Γραβάνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση και τις διαβεβαιώσεις της 3ης ΥΠΕ διαπιστώθηκαν τα εξής:

Α. Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων

(α) Συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και μάλιστα με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας 07.00 – 20.30 (πριν λειτουργούσε μόνον πρωί 07.30 – 14.30).

(β) Στον αριθμό των υπηρετούντων ιατρών προστέθηκαν επιπλέον δύο (2) παιδίατροι, τρεις (3) παθολόγοι και ένας (1) ψυχίατρος.

(γ) Το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα και το Μικροβιολογικό Εργαστήριο συνεχίζουν να λειτουργούν και μάλιστα θα υπάρχει και απογευματινή λειτουργία κάθε Τρίτη και Πέμπτη (13.00 – 20.00).

(δ) Ιδρύθηκε και λειτουργεί Ιατρείο για COVID-test (όπως ιδρύθηκαν και λειτουργούν ανάλογα Ιατρεία στον Εύοσμο, στην Πύλη Αξιού, στην Θεσ/νικη (πρώην ΙΚΑ, Αγγελάκη), στα Διαβατά).

(ε) Η Μονάδα Φυσιοθεραπείας εξακολουθεί να λειτουργεί.

(στ) Το ΚΕΠΥΘ (Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Θεσσαλονίκης) εξακολουθεί να λειτουργεί προσφέροντας επιπλέον και συμβουλευτικό έργο.

 

(ζ) Με βάση την ανακοίνωση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ που έγινε στη συνάντηση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο η ενίσχυση του υφιστάμενου νοσηλευτικού προσωπικού με επτά (7) επιπλέον άτομα και με δύο (2) επιπλέον διοικητικούς υπαλλήλους.

(η) Τηλέφωνα προσυνεννόησης (για τακτικά ραντεβού) 2310 741507 και 2310725895 (ώρες 08.00 – 13.30).

 

Β. Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ.)

(α) Οι 2η και 14η ΤΟ.Μ.Υ. μεταφέρθηκαν στην Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) Μενεμένης του Δήμου μας (οδός Αγίας Παρασκευής 10), όπου ήδη λειτουργούν με εναλλασσόμενο ωράριο λειτουργίας (07.00-15.00 ή 14.00-22.00).

(β) Έτσι παρέχονται πλέον πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και στη Μενεμένη, όπως παλαιότερα με τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

(γ) Νέο τηλέφωνο επικοινωνίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. 2310 005950 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tomyampgram@3ype.gr

(δ) Νέο τηλέφωνο επικοινωνίας της 14ης ΤΟ.Μ.Υ. 2310 005946 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο tomy14amp-gram@3ype.gr .

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice