OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

Η 17η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας με στόχο την ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, την ενεργοποίηση του ευρύτερου κοινού και της πολιτείας σχετικά με την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων της κοινωνίας και ταυτόχρονα τη μείωση του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται αντιμέτωπα με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο φετινός εορτασμός έχει ως αναφορά την επίτευξη της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης για όλους. Πρόκειται για δυο άρρηκτα συνδεδεμένα ζητήματα καθώς κάποιοι εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους που αποτελούν κοινωνικό αγαθό σε βάρος της κοινωνίας, η οποία καλείται εκ των υστέρων να επωμισθεί το κόστος υποβάθμισής του. Έτσι, η περιβαλλοντική υποβάθμιση συνδέεται άρρηκτα με την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και την ανακατανομή του πλούτου σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.

Επιπρόσθετα, η πανδημία Covid-19 έχει προκαλέσει έκρηξη της φτώχειας, καθώς η διακοπή δραστηριοτήτων, τα μέτρα περιορισμού, οι απαγορεύσεις έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον και ιδιαίτερα αρνητικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Η σημερινή ημέρα είναι λοιπόν μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας ενός κόσμου χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι οι άνθρωποι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα τους και να ζουν με αξιοπρέπεια. Είναι μια ευκαιρία να οικοδομήσουμε έναν δίκαιο και βιώσιμο κόσμο στον οποίο θα υπάρχει κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνης για όλους.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας έχει επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο στη λειτουργία της Κοινωνικής Υπηρεσίας με πανελλαδικές διακρίσεις σε ότι αφορά τη στήριξή του προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Με αφορμή αυτή τη μέρα, σας καλούμε να επισκεφθείτε την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας (Καρολίδου 4) ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 2793916 όπου θα ενημερωθείτε από το επιστημονικό προσωπικό μας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, για τα επιδόματα που έχουν θεσπιστεί για τη στήριξη των νοικοκυριών, για ένταξη στις δομές/προγράμματα (π.χ. Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FΕΑD, Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου κλπ).

Κανείς μόνος του!

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice