OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αλεξία Έβερτ: Δεν αναφερόμουν στο ΚΚΕ, αλλά σε όσους δεν σέβονται τους νόμους- Βιάστηκαν να με καθαιρέσουν

Θέση πήρε η πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Αλεξία Έβερτ, για το επίμαχο σχόλιο  που προκάλεσε αντιδράσεις και οδήγησε στην καθαίρεση της με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ( για την οποία αφήνει αιχμές ότι σκόπιμα δεν βγήκε στη δημοσιότητα έγκαιρα) δεν αφορούσε στο ΚΚΕ , αλλά σε όλους όσους προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους, θέτοντας την δημόσια υγεία σε κίνδυνο.

Εμφανώς ενοχλημένη από την βιαστική αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων, η κ. Έβερτ υπενθυμίζει ότι έχει χάσει από κορονοϊό δυο κοντινούς της ανθρώπους και πως δεν έχει στη ζωή της δείξει δείγματα εχθρικά απέναντι σε ιδεολογικούς αντιπάλους. Θύμωσα από την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία, εκφράζοντας μια προσωπική άποψη.

Να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία στα social media έχει σταθεί στο πλευρό της και τα σχόλια στο προσωπικό λογαριασμό του δημάρχου είναι καταιγιστικά και σχολιάζουν αρνητικά την απόφαση του. Η Αλεξία Έβερτ πρώτη εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος, δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα στην πολιτική και προσωπική της διαδρομή και η απόφαση της Κοτζιά είναι βιαστική και καθαρά επικοινωνιακή. Επικράτησε η παλαιοκομματική αντίληψη, κόψε κεφάλι για να φανεί ο αρχηγός δυνατός και άμεμπτος.

Πάντως υπάρχει η εκτίμηση ότι κάποιοι κύκλοι στην Κοτζιά που έβλεπαν ανταγωνιστικά την Αλεξία Έβερτ, συνέβαλαν στην απόφαση καρατόμησης της για να την χτυπήσουν προσωπικά.

Ολόκληρη η δήλωση της κ. Έβερτ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής: «Από χθες το πρωί συνεννοήθηκα να σταλεί δήλωσή μου στα ΜΜΕ αλλά δεν εστάλη, δεν γνωρίζω γιατί. Ανέφερα ότι οι χαρακτηρισμοί μου δεν αφορούσαν το ΚΚΕ. Το σχόλιό μου αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σέβονται τους διασωληνωμένους στην εντατική, δεν σέβονται τους νεκρούς. Την ανάρτηση της Πέπη Ραγκούση την είδα από το κινητό μου τηλέφωνο, σε μικρή οθόνη και δεν παρατήρησα ούτε έδωσα σημασία στη φωτογραφία, (αεροφωτογραφία από drown). Αν ήταν δηλαδή το ΚΚΕ ή άλλο κόμμα ή πολίτες αρνητές της πανδημίας σε συντεταγμένη. Έχω χάσει δύο πολύ κοντινούς μου ανθρώπους από τον κορονοϊό. Θυμώνω και θα θυμώνω, όπως όλοι που έχουν συνείδηση, με κάθε εγκληματική ανευθυνότητα. Είτε είναι Έλληνες είτε Γάλλοι είτε Πορτογάλοι. Είτε ΚΚΕ είτε ΝΔ είτε απολιτίκ είτε ορθόδοξοι είτε μουσουλμάνοι.

Να με συγχωρέσει το ΚΚΕ που το απασχόλησα και πήρε πάνω του ένα θέμα, μία προσωπική μου άποψη που δεν τους αφορούσε. Λυπάμαι για τη φαιά ουσία που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ “lobbying” που έκαναν με σκοπό να με …..καθαιρέσουν. Που προφανώς τους έδωσε στιγμιαία χαρά και νόημα στη προχθεσινή τους καθημερινότητα! Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι σήμερα έχω φίλες και φίλους αριστερών πεποιθήσεων, έχω φίλες και φίλους που ανήκουν σε όλο το εύρος του πολιτικού τόξου, ανθρώπους, όμως, όμορφους, που ξεχωρίζουν για τη λογική, το ήθος, το ανοιχτό μυαλό τους, τη νοημοσύνη και καλοσύνη τους, ανθρώπους που γνωρίζουν πώς να συνυπάρχουν, να σέβονται, να συνυπολογίζουν. Και που δεν θα έβαζαν επ’ ουδενί τη ζωή των συνανθρώπων τους σε κίνδυνο».

 

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice