OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την παύση λειτουργίας υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κέα

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Κέας εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας προς την Τράπεζα Πειραιώς, σχετικά με την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της στην Κορησσία Κέας.

Το παρόν Ψήφισμα συνυπογράφουν, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας κ. Γεώργιος Βουτσινάς, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς Ιωάννης Πορίχης και ο Πρόεδρος της «Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας» κ. Κοσμάς Τζανίνης.

Ακολουθεί το ψήφισμα:

Κύριοι,

Έχουμε πληροφορηθεί για την πρόθεση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να διακόψει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στη Κέα. Η πρόθεση αυτή της Τράπεζας βρίσκει τους κατοίκους του νησιού αντίθετους και βεβαίως συμμεριζόμενοι την άποψή τους ο Δήμος Κέας απευθύνεται σε εσάς και σας παρακαλεί να παρέμβετε για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο παρατάσσοντας πιο κάτω τους λόγους:

• Το εν λόγω κατάστημα εξυπηρετεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Τζιωτών, οι οποίοι εμπιστευόμενοι την Τράπεζά σας, αποτελούν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια πελάτες σας. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με το καταναλωτικό κοινό και για το λόγο αυτό τη χρησιμοποιεί πλήθος επαγγελματιών, μικροεπενδυτών και αγροτών και οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τον ηλεκτρονικό τρόπο πραγματοποίησης αναλήψεων και πληρωμών.

• Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι μετά την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας, το σύνολο των αγροτών, που αποτελούν και την πλειοψηφία των κατοίκων της Κέας, εξυπηρετούνται αποκλειστικά από την Τράπεζά σας. Η Τράπεζα Πειραιώς, ως η μοναδική τράπεζα με έντονη αγροτική δραστηριότητα και βασική μέτοχος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ., είναι ο οικονομικός αρωγός της συγκεκριμένης παραγωγικής και αναπτυξιακής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα την ομηρία εκατοντάδων αγροτών, που συνηγόρησαν για τη συνεργασία με την Τράπεζά σας. Η παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος του νησιού, θα σημάνει αυτόματα την υποχρέωση μετακίνησής τους στην ενδοχώρα, με τη συνακόλουθη ταλαιπωρία, το επιπλέον οικονομικό κόστος, τις αντικειμενικές δυσκολίες που -λόγω νησιωτικότητας- συνεπάγεται αυτό. Οι αγρότες αναμένουν να λάβουν επιδοτήσεις μέσα στις γιορτές και με το κλείσιμο της Τράπεζας πρέπει να μεταβούν στο Λαύριο, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον επιβάρυνση, λόγω του ότι τα δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα λόγω μέτρων πρόληψης διάδοσης του covid-19 και υπάρχει και η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους μόνιμους κάτοικους που μπορούν να μετακινηθούν μόνο για λόγους υγείας. Επίσης, τι θα γίνει εάν δεν μπορέσουν να εξυπηρετηθούν σε μία μέρα όλοι οι κάτοικοι; Θα πρέπει και θα μπορούν να ξαναμεταβούν στο Λαύριο; Αντιλαμβάνεστε το μέγεθος του προβλήματος;

• Ο Δήμος Κέας διατηρεί κεφάλαιά του στην Τράπεζά σας, πραγματοποιεί τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του μέσω αυτής, ενώ από το κατάστημα της Κέας, εξυπηρετούνται πολλοί εκ των κατοίκων και των οικιστών για τις συναλλαγές τους με το Δήμο για την εξόφληση των οφειλών τους και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει και για τους δύο αγροτικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν στο νησί μας, αφού διατηρούν κατ’ αποκλειστικότητα στην Τράπεζα Πειραιώς τους λογαριασμούς τους, διεκπεραιώνοντας όλες τις συναλλαγές τους με την Τράπεζά σας. Το ενδεχόμενο κλεισίματος του καταστήματός σας στο νησί μας, μας φέρνει -χωρίς καμία προειδοποίηση- αντιμέτωπους με το δίλημμα της εξεύρεσης λύσης για τη βέλτιστη λειτουργία των υπηρεσιών μας και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Κύριε Γεωργόπουλε,

Το όραμα της Τράπεζας Πειραιώς είναι -όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα σας- «Το αποτύπωμά μας στην κοινωνία να είναι θετικό και διαρκές, με οφέλη για τους πελάτες μας, τους ανθρώπους μας, τους μετόχους μας και την κοινωνία συνολικά, σε πλήρη αντιστοιχία με τις αξίες μας.».
Θεωρούμε ότι η επικείμενη διακοπή της λειτουργίας του καταστήματός σας στο νησί μας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το όραμα αυτό, στο οποίο όλοι μας πιστέψαμε και μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει στην Τράπεζα, το Δήμο μας και τους εξυπηρετούμενους από αυτό.

Παρακαλούμε θερμά –για όλους τους παραπάνω λόγους– να άρετε την απόφασή σας για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος Κέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία Δημάρχου Κέας για πλήρη υποστελέχωση και δυσλειτουργία του Ιατρείου Κέας

Διαμαρτυρία Δημάρχου για την οριστική παύση λειτουργίας υποκαταστήματος Τράπεζας Πειραιώς στην Κέα

Δήμος Κέας: Καθαρίστηκε ο χώρος αναψυχής στην περιοχή του Οτζιά

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice