OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

“Περιφερειακή Συμμαχία”: “Αφόρητα ανεύθυνη η στάση των συνδικαλιστών της ΕΑΚ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ)”

Για άλλη μια φορά η πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ Πανουτσάκου Ελισάβετ επικεφαλής του κομματικοπαραταξιακού μηχανισμού Ενωτική (?) Αγωνιστική Κίνηση (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ), επέλεξε να σφυρηλατήσει το απεργιακό προσκλητήριο (26/11/2020) με επίθεση [ 1 ] κατά της Περιφερειακής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Η κομματική τακτική της παράλογης επίδειξης αγνόησης των δραματικών συνθηκών που διαμορφώνουν τα τραγικά επιδημιολογικά δεδομένα στην πατρίδα μας και σε όλο τον πλανήτη, μόνο από ντροπή είναι κόκκινη. Έτσι λειτουργούσε πάντα ο κομματικοπαραταξιακός τους μηχανισμός, έτσι λειτουργούν και σήμερα και έτσι θα συνεχίσουν να λειτουργούν και στο διηνεκές.

Η υποκρισία, τους σε συνδυασμό με την περιφρόνηση της σκληρής πραγματικότητας έχει γίνει καθημερινή πρακτική που θεωρούν ως σοβαρές αγωνιστικές πρωτοβουλίες διεκδίκησης, τις κινητοποιήσεις, εν μέσω πανδημίας και καθημερινών τριψήφιων αριθμών θανάτων.

Όχι μόνο επιδιώκουν την κοινωνική ρήξη αλλά οδηγούν στην απαξίωση το συνδικαλιστικό κίνημα ικανοποιώντας μόνο μικροπαραταξιακά και μικροκομματικά σύνδρομα, αδιαφορώντας για τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Η επιβολή της άστοχης και επικίνδυνης απεργιακής κινητοποίησης 26/11/2020, αποδείχθηκε τουφεκιά βουβή στον αέρα και αμφιβόλου συμμετοχής, αποδοχής και αποτελέσματος. Ευτελίζουν την έννοια και τη δύναμη της «απεργίας», το ισχυρότερο όπλο αγώνα και διεκδίκησης των εργαζομένων.

Βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Επιμένουν κομματικά με χαμηλού επιπέδου επιχειρήματα που ταιριάζουν σε παραπολιτικές στήλες παρά στον συνδικαλιστικό θεσμό.

Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ θέτει διαρκώς υπαρκτά προβλήματα των εργαζομένων με προτάσεις και θέσεις τις οποίες η πρόεδρος Ομοσπονδίας αποφεύγει να τις συζητήσει στο ΔΣ για λήψη αποφάσεων γιατί προφανέστατα ενοχλείται που προτάσσονται από την παράταξη μας και επομένως δεν τυγχάνουν της εγκρίσεως του «Περισσού»:

  • 12/11/2020 – Ένταξη των νοσηλευτών στην Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (20/10/2019)
  • 04/11/2020 & 14/07/2020 –  Προβλήματα και δυσλειτουργίες κατά την πειθαρχική διαδικασία. Ανάγκη νομοθετικής τροποποίησης του τελευταίου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 125 του Ν. 3528/2007
  • 24/10/2020 – Όχι στις πρόσκαιρες και επιλεκτικές χαριστικές αμνηστίες – Καθιέρωση ευέλικτου προσυμβατικού ελέγχου δαπανών των Ο.Τ.Α. – Άμεση χορήγηση ελεγκτικού επιδόματος στους Διαχειριστές Οικονομικών ( έγγραφη διαμαρτυρία των εργαζομένων της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής)
  • 22/10/2020 – Ζήτημα διαφάνειας και δημοκρατίας η απευθείας μετάδοση μέσω του διαδικτύου, των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων διοίκησης των Περιφερειών
  • 14/7/2020 – Υποχρέωση παραμονής στη θέση με τη διαδικασία της κινητικότητας – Να καταργηθούν οι χρονικοί περιορισμοί για τις μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία
  • 13/04/2020 – Χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και στους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και στις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας
  • 12/01/2020 – Ανάγκη σύστασης Επιχειρησιακών Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα
  • 26/11/2019 – Αυτοδίκαιη αναγνώριση των πρόσθετων ακαδημαϊκών γνώσεων στη μισθολογική εξέλιξη
  • 26/11/2019 – Απλούστευση διαδικασιών με χρήση φιλικών και διαλειτουργικών εφαρμογών για την καταπολέμηση της ψηφιακής γραφειοκρατίας. Άμεση διασύνδεση ΚΗΜΔΗΣ και Δι@ύγειας

Στις απορίες του «τα(ο)ξικού» συνονθυλεύματος των αυτόχρηστων  μπροστάρηδων και τιμητών των αγώνων, απαντούν οι ανακοινώσεις μας :

  • 26/11/2020 – Σε ρόλο εργοδοτικού νεροκουβαλητή η πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ και το «τα(ο)ξικό» της συνονθύλευμα, έδωσαν διαπιστευτήρια στον Περιφερειάρχη Αττικής
  • 23/11/2020 – ΝΔ και ΚΚΕ ψήφισαν αντεργατική τροπολογία νομιμοποιώντας τα αλλότρια καθήκοντα. Η ανάθεση στους διοικητικούς υπαλλήλους των Δήμων καθήκοντα Δημοτικού Αστυνόμου επιφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις.
  • 12/11/2020 – Η πολιτεία να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στους μαθητές και στους γονείς τους
  • 13/10/2020 – Πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Η πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ υποτάσσει τις συλλογικές διεκδικήσεις στις κομματικές απαιτήσεις του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ
  • 04/09/2020 – Η ανάγκη να απέχουμε αυτή τη χρονική στιγμή από την αξιολόγηση
  • 08/08/2020 – Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα ΚΕΠ
  • 06/07/2020 – Προσοχή στους κήνσορες της ισοπεδωτικής νεωτερικότητας που δημιουργούν θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους, να μην μετατρέψουν τις ασκήσεις ταξικής συνείδησης, σε συντεχνιακή τυφλότητα.
  • 26/06/2020 – Η υπαίθρια δημόσια συνάθροιση δεν μπορεί να τεθεί υπό σύστημα αδείας

Ματαιοπονούν να ταυτίζουν την Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ με συγκεκριμένη κομματικoπαραταξιακή συλλογικότητα. Δεν έχει οποιοδήποτε νόμιμο έρεισμα, είναι παντελώς αυθαίρετη και σκοπό έχει τη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων αναφορικά με τον χαρακτήρα της παράταξής μας. Τους παραπέμπουμε στην ιδρυτική διακήρυξη και στην από 03 Αυγούστου 2019 ανακοίνωση μας.

Η Περιφερειακή ΣΥΜΜΑΧΙΑ πιστή σε αρχές, στέκεται πάντα υπέρμαχη στις διεκδικήσεις των εργαζομένων δυναμικά και αταλάντευτα με υπευθυνότητα, σεβόμενη την κοινωνία και τις δημοκρατικές αρχές, για να ωφεληθούν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι, όχι μόνον οι διαπιστευμένοι στην ΕΑΚ (ΠΑΜΕ/ΚΚΕ) και στον κομματικό εντολέα της. Στο δρόμο αυτό πορεύεται και θα συνεχίσει αταλάντευτα να πορεύεται.

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice