OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συμμετοχή του Δήμου Ασπροπύργου στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ε.Κ.Ε.Δ.Ι.Σ.Υ.

Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετείχε ενεργά στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2020, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας» που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (Ε.Κ.Ε.Δ.Ι.Σ.Υ.), την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου Αθηναίων. Στο συνέδριο, τον Δήμο μας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη.

Η Αντιδήμαρχος απηύθυνε χαιρετισμό την 1η μέρα, μεταφέροντας τις ευχές του Δημάρχου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαου Μελετίου για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου. Τόνισε ιδιαίτερα την αξία της γνώσης και την συμβολή της εκπαίδευσης στην ισορροπημένη και πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών στο σύγχρονο σχολείο, και στην διάπλαση υγιών και ενεργών πολιτών.

Την 2η ημέρα του Συνεδρίου, η Αντιδήμαρχος πραγματοποίησε εισήγηση στην θεματική ενότητα Καινοτόμες Πρακτικές με τίτλο «Δημιουργική Απασχόληση: Εργαλείο κοινωνικοποίησης και δημιουργίας συνείδησης, μέσω της ανάπτυξης της προσωπικότητας του παιδιού».

Η εισήγηση της Αντιδημάρχου εστίασε στον ρόλο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και ιδιαίτερα στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής, και της δημιουργικότητας  των μαθητών με την χρήση καινοτόμων διδακτικών πρακτικών και μαθησιακών διαδικασιών. Απώτερος στόχος των ΚΔΑΠ, μέσω των παραπάνω μεθόδων, είναι η επαφή των μαθητών μέσω της παιδείας με την πραγματική ζωή, και κατά συνέπεια η ένταξή τους στην σύγχρονη κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice