OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Συνάντηση των επτά Δήμαρχων Δυτικής Αθήνας για το μείζον θέμα της χωματερής

Οι επτά Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή (6/11) έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του ΑΣΔΑ και Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των επτά Δημάρχων (Περιστερίου-Παχατουρίδης, Ιλίου-Ζενέτος, Αιγάλεω-Γκίκας, Αγ. Αναργύρων Καματερού-Τσίρμπας, Πετρούπολης-Βλάχος, Χαϊδαρίου-Ντηνιακός, Αγίας Βαρβάρας-Μίχος) βρέθηκε το μείζον θέμα της Χωματερής (ΧΥΤΑ) της Φυλής, όπου και διαπιστώθηκε κατά κοινή ομολογία ότι όλες οι παρεμβάσεις στον τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων έχουν ως επίκεντρο για μία ακόμη φορά τη Δυτική Αθήνα.

Η εγκατάσταση της Φυλής θα εξακολουθήσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των απορριμμάτων Αττικής, συντηρώντας και επεκτείνοντας τις υφιστάμενες δραστηριότητες (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ, αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων), αλλά και προγραμματίζοντας την υλοποίηση νέων, όπως είναι  η μονάδα επεξεργασίας και καύσης.

Οι Δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ δεσμεύτηκαν για άμεσες κινητοποιήσεις, μόλις οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, το επιτρέψουν.

Επιπλέον, συμφώνησαν ότι στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαιτήσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Χωματερής κι ένα πρόγραμμα αποκεντρωμένης διαχείρισης για όλη την Αττική.

ΤΟ ΚΕΙΚΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Α: Υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

otavoice

Π.Μανούρης: “Το πράσινο θα είναι συνυφασμένο με κάθε έργο μας”

otavoice

Μ. Βακαλόπουλος: Βασική προτεραιότητα ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice