OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Αμοργού: Αγορά οικοπέδου στη Λαγκάδα για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης

Υπογράφηκε την  23 Τετάρτη Δεκεμβρίου 2020 η αγορά οικοπέδου στη Λαγκάδα, για την δημιουργία χώρων στάθμευσης. Πρόκειται για γωνιακό οικόπεδο έκτασης 1.852,45 τ.μ. που βρίσκεται στη θέση «Ασκοχώρι» εντός οικισμού Λαγκάδας Αμοργού, πλησίον του πάρκινγκ της παιδικής χαράς. 

Ένα αίτημα πολλών ετών των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής επιλύεται,  με την αγορά του οικοπέδου από τον Δήμο Αμοργού. Ως γνωστό υπάρχει μεγάλη ανάγκη για χώρους στάθμευσης στην περιοχή. Ακόμα και κατά την χειμερινή περίοδο, αλλά ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους και στους επισκέπτες του οικισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί επισκέπτες του νησιού που θέλουν να επισκεφτούν τον παραδοσιακό οικισμό της Λαγκάδας τελικά δεν τον επισκέπτονται, αφού δεν βρίσκουν να παρκάρουν με αποτέλεσμα να αποχωρούν.

 Ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Καραϊσκος Ελευθέριος σε δήλωσή του τόνισε:

«Είμαι πραγματικά υπερήφανος που καταφέραμε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μέσα σε μία δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία, να ολοκληρώσουμε την ανεύρεση και αγορά του οικοπέδου. Ευχαριστώ θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο Αιγιάλης και τις υπηρεσίες του Δήμου που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον πωλητή του οικοπέδου κ. Δημήτριο Γαβαλά για την άριστη συνεργασία και την παροχή διευκολύνσεων στον Δήμο με την τμηματική καταβολή του τιμήματος σε πέντε ετήσιες δόσεις.

 

Το οικόπεδο θα εξυπηρετήσει άμεσα τις αυξημένες ανάγκες για χώρους στάθμευσης. Η δημοτική μας αρχή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία θα προβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και στον σχεδιασμό για την περαιτέρω αξιοποίηση του οικοπέδου, σε συνδυασμό και με την ανάπλαση των υπολοίπων  κοινόχρηστων χώρων της περιοχής. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών μαζί με την ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Λαγκάδας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με 600 rapid tests ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Δήμου Αμοργού

«Άρωμα» Χριστουγέννων στον Δήμο Αμοργού

Δήμος Αμοργού: Δημοπρασία για τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice