OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Επιτυχημένη η 2η διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Μυκόνου με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών

Ο Δήμος Μυκόνου διεξήγαγε με επιτυχία σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING» τη 2η Διαβούλευση μέσω τηλεδιάσκεψης στα πλαίσια υλοποίησης του Σχεδίου Βιώσιμη Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του νησιού μας με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών.

Βασικό αντικείμενο της δεύτερης διαβούλευσης ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ανάλυσης της υφιστάμενης κατάστασης, όπως πραγματοποιήθηκε με αυτοψία και μετρήσεις πεδίου, μελέτη κειμένων πολιτικής και υφιστάμενων μελετών του Δήμου και τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν το όραμα, οι στρατηγικοί στόχοι  και τα προτεινόμενα προς υλοποίηση μέτρα μέσω ήπιου ή ριζοσπαστικού σεναρίου ανάπτυξης με στόχο την βιωσιμότητα, την οδική ασφάλεια και την προώθηση του περπατήματος και του ποδηλάτου.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς καλωσόρισε τους συμμετέχοντες παρουσιάζοντας το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υλοποίηση του ΣΒΑΚ και επισημαίνοντας τους στόχους που έχουν τεθεί προς επίτευξη αναφορικά με τις κυκλοφοριακές συνθήκες στο οδικό δίκτυο της Μυκόνου και την οδική ασφάλεια.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν ο κ. Θάνος Βλαστός Καθηγητής ΕΜΠ – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ  και από την ανάδοχο εταιρεία ο κ. Γεώργιος Κουμπαράκης, Manager στη Diadikasia Business Consulting, Υπ. Διδάκτορας ΕΜΠ, Μέλος/Συνεργάτης Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ και ο κ. Χρήστος Καρολεμέας, Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, MSc Γεωπληροφορικής, Ανάδοχος ΣΒΑΚ.

Μετά το τέλος των παρουσιάσεων, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επικυρώσουν το όραμα, να οριστικοποιήσουν τους στρατηγικούς στόχους/προτεραιότητες και να συζητήσουν τα εναλλακτικά σενάρια για την κινητικότητα προτείνοντας αλλαγές ή προσθήκες.

“Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους φορείς όσο και τους πολίτες για τη θετική ανταπόκριση και τη συμμετοχή τους όπου εξέφρασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.” αναφέρει ο Δήμος.

Όλες οι αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη 2η Διαβούλευση καθώς και την φάση υλοποίησης του ΣΒΑΚ του Δήμου Μυκόνου είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα για αυτό το σκοπό https://mykonosmobility.wixsite.com/sump/?fbclid=IwAR1VsOk_iOY7JdvDP3mYIQQAX-S-tY25KWz88p55CCQxV–tCvrzJeZR690,

ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκεί δίνεται και η δυνατότητα στους πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Μυκόνου: Διαδικτυακό κυνήγι χριστουγεννιάτικου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους

”Καρολίνα μια ζωγράφος της Μυκόνου”, μια νέα έκδοση της ΚΔΕΠΠΑΜ

Πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice