OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Συλλυπητήριο μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωστής Νούσιος εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήριά του για την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.

Σε σχετικό του μήνυμα αναφέρει:

“Θλίψη και βαθιά οδύνη συνοδεύουν την είδηση της Κοίμησης του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ, ο οποίος καταγόταν από το Αγναντερό Καρδίτσας. Ιεράρχης φωτισμένος, μαχητής της Ορθοδοξίας, αγκάλιασε το ποίμνιό του με αγάπη και προσφορά. 

Πνευματικός πατέρας του λαού της Καστοριάς και όχι μόνο για εικοσιτέσσερα ολόκληρα χρόνια, άφησε πίσω του ένα μεγάλο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Το κενό που αφήνει ο θάνατός του δυσαναπλήρωτο. Θα μας συντροφεύει όμως ο βαθιά πνευματικός του λόγος και η θέρμη των πατρικών του συμβουλών.

Η Καστοριά και η Καρδίτσα είναι πλέον φτωχότερες. Εκφράζω τα θερμά μου συλληπητήρια στον κλήρο και το  λαό  της Καστοριάς. Αιωνία του η μνήμη”.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ (κατά κόσμον Ιωάννης Παπακώστας) γεννήθηκε το 1959 στο Αγναντερό Καρδίτσας και φοίτησε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική όπου αποφοίτησε το 1983.

Στη συνέχεια φοίτησε στη Θεολογική Σχολή της Αθήνας και έλαβε το πτυχίο του το 1987.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και Πρεσβύτερος το 1987. Υπηρέτησε ως Διάκονος, Εφημέριος- Ιεροκήρυκας και Ιερατικός Προϊστάμενος στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κάτω Πατησίων, όπου ανέπτυξε πλούσια ποιμαντική δράση, κηρυγματικό και πνευματικό έργο και ιδιαίτερη ποιμαντική δραστηριότητα στον τομέα της νεότητας και της ιεράς εξομολογήσεως.

Υπηρέτησε παράλληλα ως Διευθυντής Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπεύθυνος Πρωτοκόλλου στην Ιερά Σύνοδο και από το 1990 ως Γραμματέας της, έως την ημέρα της εκλογής του ως Επίσκοπος.

Μητροπολίτης Καστοριάς χειροτονήθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1996.

 

Σχετικά Άρθρα

Ηχηρό «όχι» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την Αρετσού

otavoice

Δ. Ρόδου: Ο Αν. Κωνσταντάρος διευθύνων σύμβουλος στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

otavoice

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice