OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Εισαγγελική παρέμβαση για τα “μεταφερόμενα” κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης-Μηνυτήρια αναφορά δημάρχου Εορδαίας

Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η αποκάλυψη της παραποίησης των στοιχείων καταγραφής κρουσμάτων του κορονοϊού, στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

Προκαταρκτική εξέταση από τον Εισαγγελέα Κοζάνης για το θέμα των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων μετά την προσφυγή του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη στη δικαιοσύνη αλλά και την κατάθεση σήμερα μηνυτήριας αναφοράς  του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης επί παντός υπευθύνου. Ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας ζητά από τις  εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν ενδελεχώς τις αποκαλύψεις για μεταφορά στοιχείων (κρουσμάτων) που αλλοίωσαν την πραγματική επιδημιολογική εικόνα της περιοχής.

Πάνω ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Σάββα Παπάζογλου καταθέτουν την μηνυτήρια αναφορά.

«Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με του νομικούς εκπροσώπους του Δήμου, τον γ.γ. και τον νομικό σύμβουλο στην Εισαγγελία, προκειμένου να καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά διερεύνησης όλων αυτών που γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες ημέρες, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό, σχετικά με τα κρούσματα και την ασυμφωνία που υπάρχει σχετικά με αυτά για τα οποία ενημερωνόμασταν εμείς και σε αυτά που ανακοινώνονταν από μεριάς της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Η ενέργεια αυτή έχει να κάνει με την υποχρέωση και τον όρκο τον οποίο δώσαμε ως δήμος και δημοτική αρχή, προκειμένου, σκοπός μας είναι, να διερευνηθεί σε βάθος εάν υπάρχουν ευθύνες, ποιοί τις κατέχουν αυτές τις ευθύνες και να αποδοθούν ανάλογα, οριζόντια, δεξιά, αριστερά, όπου χρειάζεται», είπε εξερχόμενος από την Εισαγγελία ο κ. Πλακεντάς.

Ο δήμαρχος Εορδαίας  είπε ότι υπάρχουν μια σειρά από αναπάντητα ερωτηματικά, λέγοντας πως «δεν είμαστε υγειονομικοί ούτε και ντεντέκτιβ αστυνομικοί προκειμένου να ψάξουμε να βρούμε αυτά τα ερωτήματα, απευθυνθήκαμε στην αρμόδια υπηρεσία, στον θεσμό του κράτους, στη δικαιοσύνη προκειμένου να γίνει αυτό. Ώστε τόσο οι πολίτες του δήμου Εορδαίας – το όνομα του οποίου ενεπλάκη στη διαδικασία, όσο και η τοπική οικονομία είτε αυτό αφορά το λιανεμπόριο την κλειστή οικονομία, την εστίαση, τα κλειστά επαγγέλματα, είτε αυτό αφορά ακόμη ακόμη και τις ζωές των ανθρώπων, να πάρουν απαντήσεις μετά την έρευνα που θα κάνει ο Εισαγγελίας., ο οποίος μας άκουσα, καταθέσαμε το υπόμνημά μας κατέγραψε ότι θεώρησε χρήσιμα».

Επίσης, προσέθεσε πως «διαχρονικά, αύριο χθες και πάντα θα έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, στους ανθρώπους που το απαρτίζουν, στη διοίκησή του γιατί θεωρούμε ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά» αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματος του Μποδοσάκειου.

Σύμφωνα με πηγές προχθές ανακοινώθηκαν 53 κρούσματα εκ των οποίων τα 38 ήταν από τα μέσα Νοεμβρίου και χθες ανακοινώθηκαν 20 κρούσματα εκ των οποίων τα 11 ήταν μεταφερόμενα από  προηγούμενο μήνα. Αυτή είναι μια ενδεικτική εικόνα που αποτυπώνει την “δημιουργική” λογιστική που οδήγησε μια περιοχή σε παρατεταμένο αποκλεισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. Οι τοπικοί παραγωγικοί φορείς ετοιμάζονται να κινηθούν με αγωγές κατά παντός υπευθύνου για την ζημιά που έχει προκληθεί στην περιοχή.

Πλήρης δικαίωση του ρεπορτάζ  στις  18 Δεκεμβρίου ,αλλά και των ενστάσεων που είχαν καταθέσει οι τοπικές αρχές για το νέο lochdown στην περιοχή. Η εικόνα που είχαν δεν δικαιολογούσε αυτά που ισχυρίζονταν οι κεντρικές αρχές και επέβαλαν σε πλήρη αποκλεισμό την τοπική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Οδηγούν τους Δήμους σε αδιέξοδο»

otavoice

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice