OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Βιντεάκι για το μελάνωμα από το ΚΕΠ Υγείας

Μόλις 43 δευτερόλεπτα διαρκεί το μαγνητοσκοπημένο βιντεάκι ευαισθητοποίησης για το μελάνωμα που δημιούργησε το ΚΕΠ Υγείας και είναι σίγουρο ότι σώζει ζωές. Εξάλλου αυτός είναι και ο βασικός σκοπός του θεσμού αυτού: η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σε  θέματα υγείας και πρόληψης.

Και επειδή εν μέσω της πανδημίας η δια ζώσης ενημέρωση καθίσταται επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία ένα βιντεάκι για την ευαισθητοποίηση των δημοτών σχετικά με την πρόληψη για το μελάνωμα είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο. Το δημιούργησαν οι αρμόδιοι του ΚΕΠ Υγείας και το προωθεί το ΚΕΠ Υγείας Πανοράματος, το μοναδικό Κέντρο που λειτουργεί στον χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Το βίντεο περιλαμβάνει απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «τι είναι το μελάνωμα;» και ενημερώνει για τα συμπτώματα, αλλά και τους παράγοντες του κινδύνου του νοσήματος, όπως ο τύπος του δέρματος, το ηλιακό έγκαυμα, οι σπίλοι, το τεχνητό μαύρισμα, η έκθεση στον ήλιο και η οικογενειακή προϊστορία. Όσο για την πρόληψη συνιστάται σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες άνω των 20 ετών να κάνουν μια εξέταση και μια χαρτογράφηση σπίλων από ειδικό γιατρό και μια κλινική εξέταση ύποπτων σπίλων κάθε ένα χρόνο.

Δείτε το βίντεο, ενημερωθείτε και διαδώστε το:

Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές!

Να σημειωθεί ότι βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, που προτείνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές. Πρόκειται για τον Καρκίνο του παχέος εντέρου, τον Καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, τον Καρκίνο του μαστού, τον Καρδιαγγειακό κίνδυνο, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, τον Καρκίνο του προστάτη, το  Μελάνωμα, την Κατάθλιψη, την οστεοπόρωση, τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια  (ΧΑΠ) και την Άνοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων φοιτητές και καθηγητές από το κινεζικό Πανεπιστήμιο της Sichuan

otavoice

100 χρόνια ΔΕΥΑ Λάρισας: Εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών

otavoice

Στον Δήμο Αργιθέας ο Χάρης Δούκας για την στήριξη των ορεινών δήμων

otavoice

Επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη

otavoice

Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι θεσσαλικές γεύσεις στην Αθήνα

otavoice

Δήμος Πεντέλης: Οι Πολίτες Δικαιούνται να Γνωρίζουν

otavoice