OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Κοπή δέντρων: Σε δήμους και δασαρχεία πετάει το μπαλάκι των ευθυνών ο Βορίδης

Μεγάλα τμήματα σε Αττική και Εύβοια για 2η ημέρα  βρίσκονται χωρίς ηλεκτροδότηση. Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ με την συνδρομή του στρατού δίνουν αγώνα να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο που οφείλονται κυρίως σε πτώσεις δέντρων και κλαδιών.

Για το θέμα των δέντρων και το κόψιμο των κλαδιών και για το ποιοι έχουν την υπευθυνότητα έχει ξεκινήσει ένα παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών  με τον Υπουργό Εσωτερικών να δηλώνει πως  «αρμοδιότητα έχουν οι ΟΤΑ, βεβαίως οι ΟΤΑ πρέπει να συνεννοηθούν με το δασαρχείο. Τώρα, αν δυο υπηρεσίες δεν μπορούν να συνεννοηθούν, είναι άλλο θέμα».

 «Τα κλαδιά πρέπει να κόβονται. Δήμοι πυκνοκατοικημένοι που έχουν πολλά δέντρα, προφανώς πρέπει να φροντίσουν. Εν προκειμένω δεν υπήρχε κανένα θέμα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων, αλλά μπορώ να σας πω ότι υπήρξε συνεργασία», και επεσήμανε πως την κρίση συντονίζει η Πολιτική Προστασία ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ακολουθεί για να στηρίξει στην αποκατάσταση των ζημιών.

Αυτό είπε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας  σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ρίχνοντας σαφώς τις ευθύνες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  και συμπλήρωσε για να δείξει πως η κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες ότι «Το κράτος είναι παρών και δίνει μάχη» και «με δεδομένη την κακοκαιρία και το πρόβλημα, αντιμετωπίστηκε στο καλύτερο δυνατό» αναφερόμενος στην διαχείριση της κακοκαιρίας η οποία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Αττική και για την έκταση της γνώριζαν έγκαιρα αλλά όπως φαίνεται δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε.

«Δεν μπορεί να πει κανείς πού είναι το κράτος» και «οι βασικές επιλογές δικαιώνουν όσους χειρίστηκαν την υπόθεση», τόνισε αλλά η εικόνα στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στην Εύβοια, όπου υπήρξε νεκρός λόγω διακοπής ρεύματος δεν τον δικαιώνει.

Το περιβόητο επιτελικό κράτος οφείλει να ενεργοποιείται έγκαιρα να σχεδιάζει, να ελέγχει και να προλαμβάνει ακόμη και αν κάποια κομμάτια του δεν λειτουργούν σωστά, δεν είναι άμοιρο ευθυνών, ούτε θεατής, κύριε Βορίδη. Το κλείνω την Εθνική Οδό γιατί δεν είμαι ικανός να την κρατήσω ανοιχτή, δεν είναι δείγμα υπευθυνότητας, αλλά αδυναμίας.

 

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

otavoice

Δ.Κω: Πρόσληψη προσωπικού καθαρισμού σχολικών μονάδων

otavoice

Δ.Ωρωπού: Απόλυτα καθαρή η παραλία Μαρκοπούλου

otavoice

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη Διαγωνισμού για το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2024»: Εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και για όλα τα γούστα

otavoice

Δ.Πεντέλης: Ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός κανονισμός

otavoice