OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αλήθεια ή πολιτική σκοπιμότητα οι καταγγελίες Γκαβογιάννη κατά της Αντιδημάρχου Καρδίτσας για τα τρόφιμα;

“Μύλος” στην Καρδίτσα με τα τρόφιμα που βρέθηκαν σε αποθήκη στο χωριό Καροπλέσι – Οι νέες πληροφορίες

Αναστάτωση προκλήθηκε στην κοινωνία της Καρδίτσας από τις διαδικτυακές αναφορές του δημοτικού συμβούλου Κώστα Γκαβογιάννη και Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή” για τα τρόφιμα που βρέθηκαν σε αποθήκη στο χωριό Καροπλέσι, όπου προορίζονταν για πλημμυροπαθείς, σύμφωνα με τις αναφορές του.

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε για εκκολαπτόμενο σκάνδαλο σχετικά με έρευνα που ξεκίνησε στην αποθήκη του χωριού του Δήμου Καρδίτσας ενώ γρήγορα τα “φώτα” έπεσαν στην Αντιδήμαρχο της Καρδίτσας Ουρανία Σούφλα, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στη σχετική υπόθεση μιας και δημοσιοποιήθηκε από Μέσο κοινωνικής δικτύωσης τοπικού καναλιού της περιοχής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γκαβογιάννης σε ενημέρωση που απέστειλε και στο OTAVOICE:

“Ένα εκκολαπτόμενο σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη, αν αναλογιστεί κανείς τα όσα συζητιούνται το τελευταίο διήμερο στην Καρδίτσα. Πρόκειται για την έρευνα σε αποθήκη στο χωριό του Δήμου Καρδίτσας.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται σ’ αυτές τις συζητήσεις των δημοτών, είναι πολύ σοβαρές και ο Δήμαρχος απ’ τη μεριά του τηρεί σιγήν ιχθύος.
Δύο τινά υπάρχουν: Αθωότητα ή είναι ενοχή. Ολίγον απ’ το καθένα δεν μπορεί να συμβαίνει και φυσικά ο Δήμαρχος και οι άμεσοι συνεργάτες του (οι κ. κ. Παπαλός, Σπάνιας, Κόντος, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατος) γνωρίζουν την αλήθεια. Αν δεν γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν ήδη διαφοροποιηθεί. Τα ίδια ισχύουν και για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας. Δεν είναι κανένας άμοιρος ευθυνών.

Επειδή γνωρίζουν την αλήθεια, θα έπρεπε ήδη να έχουν πάρει θέση. Αν άδικα διασύρεται δύο μέρες τώρα Αντιδήμαρχος του Δήμου, να βγει ο Δήμαρχος και να ξεκαθαρίσει το τοπίο δίνοντας τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις και φυσικά κάλυψη”.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Για την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας έχει ξεκινήσει έρευνα και αυτό που γνωρίζει καλά το OTAVOICE από έγκυρες πηγές είναι ότι ο Δήμος Καρδίτσας θα προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες αν και εφόσον αποδειχτεί κάτι μεμπτό από κάποιον αιρετό της Δημοτικής Αρχής.

Κύκλοι πάντως αναφέρουν πως δεν πρόκειται για τρόφιμα που είχαν αποσταλεί από ανθρώπους σε βοήθεια των πλημμυροπαθών κατοίκων της Καρδίτσας. Αλλά για προϊόντα που προορίζονταν σε ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, που λειτουργεί στη θεσσαλική πόλη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ότι αναφέρουν κύκλοι, όπως όλες οι δημοτικές κοινότητες έτσι και η κοινότητα Καροπλέσι είχε εφοδιαστεί με αγαθά του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα οποία στη συνέχεια θα γίνονταν η διανομή τους στους δικαιούχους.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί άμεσα στη διανομή λόγω ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος. Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας απευθύνθηκε στην Αντιδήμαρχο Ουρανία Σούφλα, με καταγωγή από το χωριό Καροπλέσι προκειμένου να διευθετήσει τη διανομή των αγαθών.

Τι έγινε τελικά και αν υπήρξε κάποια απάτη ή αν υπήρχε κάποια κωλυσιεργία ή αποδειχτεί κάτι άλλο θα φανεί από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και άπαντες αναμένουν το τελικό πόρισμα προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση που έκανε το γύρο των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Καβάλας: Προχωρούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Σταθμού του Δάτου

otavoice

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων – Οι αποφάσεις

otavoice

Στο δημαρχείο Γλυφάδας, συναντήθηκαν Ν. Χαρδαλιάς – Γ. Παπανικολάου

otavoice

«Youth Festival»: Γιορτή νεολαίας 7 και 8 Σεπτεμβρίου, στο Δ. Ωραιοκάστρου

otavoice

Δήμος Αίγινας: Πρόγραμμα 15ου Aegina Fistiki Fest

otavoice

Σημαντικές παρεμβάσεις από την παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά» στο Δημοτικό Συμβούλιο

otavoice