OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κρωπίας: Ο διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης

Ο διπλός εορτασμός, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 200ης επετείου της Ελληνικής Επανάστασης στο Δήμο Κρωπίας τιμήθηκε τόσο συμβολικά όσο και με τις προβλεπόμενες καθιερωμένες εκδηλώσεις τιμής της Εκκλησίας και της Αυτοδιοίκησης προσαρμοσμένες στα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία. Το πρόγραμμα περιελάμβανε:  Θεία Λειτουργία, Δοξολογία, Πανηγυρική Ομιλία Δημάρχου Κρωπίας, Δημητρίου Ν. Κιούση στον καθεδρικό ναό της Αναλήψεως του Κυρίου, Tρισάγιο εις μνήμην των Πεσόντων, Ανάγνωση Ονομάτων Αγωνιστών Κορωπίου του 1821, Κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Πεσόντων Πολέμων, Ενός Λεπτού Σιγή, Προσευχή, Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου (πλατεία Αναλήψεως του Κυρίου) και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγωνιστών Κορωπίου 1821 στην πλατεία Δημαρχείου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν από πλευράς Δήμου Κρωπίας: Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμητρα Μιχαιρίνα, οι αντιδήμαρχοι, Θεόδωρος Γρίβας, Νίκος Γιαννάκος, Ανδρέας Ντούνης, Κωνσταντίνος Κιούσης, ο πρώην πρόεδρος του Δ.Σ Κορωπίου και δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης, Θεοφάνης Μιχαιρίνας, ο πρόεδρος του Δ.Σ ΝΠΔΔ Σφηττός, Αντώνης Κορωνιάς, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης, Μάκης Κιούσης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτική σύμβουλος συμπολιτεύσεως, Νεφέλη Λουκά, ο Σταμάτης Ντούνης, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚ, δημοτικός σύμβουλος συμπολίτευσης, οι  επικεφαλής αντιπολιτεύσεων, Διονύσης Κερασιώτης και Ιωάννης Παπαευθυμίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι μείζονος αντιπολίτευσης, Αθηνά Κιούση, Κωνσταντίνος Τσεβάς και Δανάη Θηβαίου. Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη, εκπροσώπησε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Κατσιγιάννης, την Πολεμική Αεροπορία εκπροσώπησαν, ο Επισμηναγός, Παναγιώτης Νόνας και αξιωματικός της Μονάδας ΚΕΦΣΚΥ ενώ παρέστη και ο Συνταγματάρχης Τεθωρακισμένων, Βασίλειος Πετράκης από το Στρατό Ξηράς.

Κατά τις ημέρες του εορτασμού πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Κρωπίας: σημαιοστολισμός του Δημαρχείου με δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες, φωτισμός του Ιερού Ναού της Αναλήψεως του Κυρίου με τα χρώματα Άσπρου και Μπλε, επετειακό καλλιτεχνικό λεύκωμα  μαθητών Δημοτικών Σχολείων με θέμα « 1821-2021 : 200 χρόνια. Ο αγώνας για την Ελευθερία με τα μάτια των παιδιών». Τις εκδηλώσεις υποστήριξαν, η Πολιτική Προστασία Δήμου Κρωπίας, η ΕΟΔΚ και μέλος της ντυμένο με την παραδοσιακή στολή του Τσολιά,  υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού και περιβάλλοντος Δήμου Κρωπίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice