OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Μήνυμα του Δημάρχου Παιανίας για την επέτειο από την Εθνική Επανάσταση

Διαβάστε το μήνυμα του Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη για την επέτειο από την Εθνική Επανάσταση.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες μου,
Οι υγειονομικές συνθήκες μας βρίσκουν αυτή την ιστορική μέρα απομονωμένους. Διάγουμε τα τελευταία μέτρα ενός μαραθωνίου και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει ακριβά.
Αυτές τις μέρες θα έπρεπε να γιορτάζουμε το έθνος μας, τα 200 χρόνια από την ένδοξη Επανάστασή μας με τιμές, γιορτές και παρελάσεις, όμως αυτό καθίσταται αδύνατο. Να τιμούμε τους προγόνους μας, εκείνους που με αυτοθυσία δεν υπολόγισαν στιγμή το «εγώ» αλλά πολέμησαν για το εμείς. Ώστε να δημιουργηθεί η Ελλάδα, να γίνουμε ελεύθεροι πολίτες αποτινάσσοντας τον οθωμανικό ζυγό.
Οι αρχές τους, το όραμά τους, ο αγώνας τους μας οδηγεί, είναι για όλους μας οδικός χάρτης για μια Ελλάδα, ισχυρή, ανεξάρτητη, πρότυπο για άλλες χώρες.
Μας δίδαξαν ενότητα και εμπιστοσύνη: Απέδειξαν πως ενωμένοι κατάφεραν να πετύχουν παρά τις αντιξοότητες, μια χούφτα άνθρωποι, κόντρα σε μια υπερδύναμη της εποχής. Και τα κατάφεραν γιατί είχαν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο. Με την στάση τους έπεισαν και άλλους για το δίκαιο του αγώνα τους και τους έκαναν συνοδοιπόρους, υποστηρικτές. Γεννήθηκε έτσι ένα πανευρωπαϊκό κύμα Φιλελλήνων κάποιοι από τους οποίους ρίχτηκαν στη μάχη δίπλα στους εξεγερμένους Έλληνες, άλλοι μετέφεραν το μήνυμα παγκοσμίως. Το μήνυμα ενός δίκαιου αγώνα.
Οι πρόγονοί μας θυσίασαν οικογένειες, αγαπημένους, το βιος τους στον αγώνα. Και στο τέλος κάποιοι και την ίδια τους τη ζωή. Αυτή τους η στάση, αποτελεί το πιο πολύτιμο μάθημα για όλους μας. Βαθιά ριζωμένα στις συνειδήσεις μας μεγαλώσαμε με τα ανδραγανθήματα των παλικαριών του 21 και των Νταβαραίων οπλαρχηγών.
«Μεθυσμένες απ’ τα αθάνατο κρασί του εικοσιένα» οι πόλεις μας προσέφεραν όλο το βιος τους σε κάθε αγώνα, σε κάθε δύσκολη τιμή. Σήμερα, όλοι εμείς υποκλινόμαστε στους Αθάνατους θνητούς.
200 χρόνια μετά, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε όσα μας άφησαν. Αλλά πρέπει να το κάνουμε ενωμένοι.
Είναι ο μόνος τρόπος που αποδεδειγμένα, κατ’ επανάληψη, μας έβγαλε στο ξέφωτο όταν η πατρίδα κινδύνευσε και απειλήθηκε.
Ενωμένοι και σήμερα προχωράμε. Υπερασπιζόμενοι την πατρίδα και το έθνος. Απέναντι σε πάσης φύσεως κινδύνους και προκλήσεις. Τιμώντας όσους προσέφεραν το αίμα τους. Σχεδιάζοντας με αρετή και ελευθερία το μέλλον του Δήμου μας. Χρόνια πολλά, Ζήτω το Έθνος!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Γορτυνίας: Ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πυροπροστασίας του Πράσινου Ταμείου

otavoice

Γ. Μαλανδράκης: Πρόταση τροποποίησης άρθρου για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο από τους ΟΤΑ

otavoice

Δήμαρχος Ωρωπού προς αντιπολίτευση: Ψεύτες ή επικίνδυνα ανίκανοι;

otavoice

Αποφάσεις της 21ης Συνεδρίασης, της Περιφερειακής Επιτροπής Ηπείρου

otavoice

Δ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Χρηματοδότηση για χώρους άθλησης, αναψυχής και παιδικές χαρές

otavoice

Π.Δ.Μ: Συμμετοχή στο ενεργειακό πρόγραμμα “ΑΠΟΛΛΩΝ”

otavoice