OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Συνάντηση Ηλείων με Πρύτανη: Στα τέλη Μαρτίου η απόφαση της Συγκλήτου για τις σχολές

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Συνεδριακό Κέντρο, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών με βουλευτές, δημάρχους της Ηλείας και εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα της κατάργησης πανεπιστημιακών τμημάτων στο νομό Ηλείας. Η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα από την πρόθεση να καταργηθούν τα τμήματα και στη συνεδρίαση με τον Πρύτανη τέθηκαν οι σοβαρές ενστάσεις σύσσωμων των αρχών του νομού, που όπως λένε οδηγούν σε περαιτέρω απομόνωση και περιθωριοποίηση του νομού Ηλείας.

 

Πρύτανης Πατρών: «Πολιτισμένη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων… τέλη Μαρτίου η εισήγηση της  Συγκλήτου»

«Πολιτισμένη συζήτηση όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων» χαρακτήρισε την 90λεπτη συνάντηση που είχε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστος Μπούρας  με την αντιπροσωπία των Ηλείων, ενώ αναφέρθηκε και στο χρόνο που θα συνεδριάσει η Σύγκλητος και ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Συγκεκριμένα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής κ. Χρήστος Μπούρας δήλωσε στην «Πατρίς»: «Έγινε μια πολιτισμένη συζήτηση όπου ανταλλάξαμε απόψεις και είπα στους βουλευτές τους δημάρχους και τους εκπροσώπους της Περιφέρειας ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι στη διάθεση όλων να δοθούν στοιχεία που επιθυμούν, για οποιοδήποτε θέμα, είτε αφορά οικονομικό, ή οποιοδήποτε άλλο που θα τους είναι χρήσιμο. Επίσης τους είπα ότι όποια πληροφορία θέλουν, το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό»

Στην ερώτηση της «Πατρίς» για το πότε θα συνεδριάσει η Σύγκλητος ο κ. Μπούρας απάντησε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μακρά συζήτηση στα Τμήματα και τις Κοσμητείες. Εκτιμώ ότι η Σύγκλητος θα συνεδριάσει τέλος Μαρτίου και όπως είπα εκεί θα κληθούν και οι δήμαρχοι των έξι πόλεων (όπου υπάρχουν Τμήματα) και ο Περιφερειάρχης για να εκθέσουν τις απόψεις τους για όση ώρα επιθυμούν. Στη συνέχεια η Σύγκλητος θα συζητήσει και θα εισηγηθεί».

Στη συνεδρίαση πήραν μέρος οι δήμαρχοι Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης , Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος,  ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, Παπαδόπουλος Παναγιώτης ( εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη) και οι βουλευτές Ηλείας Δ. Καλαματιανός και Αν. Νικολακόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Αριστοτέλη: Μια ιστορική ημέρα για το Γομάτι!

otavoice

Π.Β.Α: Συνάντηση Μουτζούρη – Σταϊκούρα για την Νότια Παράκαμψη

otavoice

Προγραμματικές συμβάσεις 1,2 εκ. ευρώ, Περιφέρεια Κρήτης και «ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ»

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης υποδέχθηκε στο δημαρχείο παιδιά από τις κατασκηνώσεις

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δημήτρη Πτωχού με τους Προέδρους των Επιμελητηρίων

otavoice

Στην Κάρπαθο ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

otavoice