OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Αφιερωμένο στο ζωγράφο Johannes Vermeer το επόμενο Διαδικτυακό Σεμινάριο Ιστορίας Τέχνης του Δήμου Διονύσου

Tο επόμενο σεμινάριο Ιστορίας Τέχνης του Δήμου Διονύσου με τη Βασιλίκα Σαριλάκη θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 19 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. και περιλαμβάνει αφιέρωμα σε ένα σημαντικό ζωγράφο, με αριστοτεχνικά, διαλογιστικά έργα, τον Johannes Vermeer.



Σήμερα, το όνομα του Vermeer μας παραπέμπει κατευθείαν στην πασίγνωστη εικόνα της τρυφερής, αινιγματικής κοπέλας με το λαμπερό μαργαριταρένιο σκουλαρίκι, που είναι πλέον γνωστή ως «η Μόνα Λίζα του Βορρά».

Ο Ολλανδός Δάσκαλος του Baroque του 17ου αιώνα, που μας χάρισε αυτή την εμβληματική εικόνα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, φιλοτέχνησε τα πιο διαλογιστικά έργα στην Ιστορίας Τέχνης και ανήγαγε τις τρυφερές, ιδιωτικές στιγμές της καθημερινής ζωής, σε μια ύψιστη στοχαστική τέχνη.

Το χρώμα του, λουσμένο από ένα υπέροχο φώς που συχνά έρχεται απο ένα παράθυρο, εξύψωσε τον καλλιτέχνη πάνω από τη σφαίρα των συγχρόνων του, χαρίζοντάς μας μας μια απαράμιλλη ματιά στον τρόπο ζωής της ακμάζουσας εποχής του.

Ακολουθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία μπορούν να επισκεφθούν όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88135474926?pwd=djVZMEZjNEI3VjJBVERyVy9Ia2VPUT09

Meeting ID: 881 3547 4926
Passcode: 638632

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

 

Σχετικά Άρθρα

Το ιστορικό υποβρύχιο «ΠΡΩΤΕΥΣ» στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο

otavoice

Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ στο 2ο Συνέδριο για τη Διαφορετικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

otavoice

Ο Δήμος Πεντέλης τίμησε τον Αθλητισμό στη «Γιορτή του Αθλητή»

otavoice

Μαζική συμμετοχή σε δράση για τον Καφέ Κάδο στο Περιστέρι

otavoice

Αύριο η διάλεξη για τις ανθεκτικές πόλεις στο ΔΕΑΠ Δήμου Κορινθίων

otavoice

Nέες έξυπνες διαβάσεις στον Δήμο Βριλησσίων

otavoice