OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δ. Πύργου: Στήριξη στην επικαιροποιημένη πρόταση – μελέτη Παναγιωτόπουλου για Σχολή Πολιτισμικών Σπουδών

Συνάντηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Τμήματος Μουσειολογίας Πανεπιστημίου Πατρών στον Πύργο (καθώς και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος) Γιώργο Παναγιωτόπουλο, είχε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Με κύριο θέμα τη στήριξη του Δήμου Πύργου στην λεπτομερή πρόταση – μελέτη που έχει ήδη καταθέσει ο κ. Παναγιωτόπουλος για την ίδρυση Σχολής Πολιτισμικών Σπουδών στον Πύργο Ηλείας ως μέρος του Πανεπιστημίου Πατρών.  Και την οποία επικαιροποίησε κι εμπλούτισε πρόσφατα, ενώ μεταξύ άλλων έχει στείλει ο ίδιος ο κ. Παναγιωτόπουλος προ μηνός στην Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και στον Υφυπουργό κ. Συρίγο.

Επίσης συζητήθηκε η προκαταρκτική μελέτη που ήδη υπάρχει και η οποία αφορά την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, εξετάστηκε η άμεση προοπτική υπογραφής προγραμματικής σύμβασης ώστε ο Δήμος Πύργου να στηρίξει διοικητικά το Πανεπιστήμιο στον Πύργο.

Να σημειωθεί πως αυτή την επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη πρόσφατα, πρόταση – μελέτη απέστειλε πλέον και ο Δήμος Πύργου (επίσης προς την Υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως και προς τον Υφυπουργό κ. Συρίγο), ως μια ακόμα ένδειξη της αποδοχής και στήριξης αυτής. 

Η πρόταση αυτή υπενθυμίζεται, ήδη στην αρχική της μορφή έχει υιοθετηθεί από τους φορείς της πόλης σε προηγούμενη ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πύργου, όπου την είχε παρουσιάσει ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Επίσης απεστάλη ήδη στην κ. Κεραμέως και στον κ. Συρίγο κι η προκαταρκτική μελέτη για την ανάπτυξη περαιτέρω υποδομών (και ειδικότερα κέντρου φιλοξενίας φοιτητών) στον Πύργο. 

Κι ακόμα, προς τους ανωτέρω διαβάστηκε ήδη εγγράφως από τον κ. Αντωνακόπουλο με σχετική επιστολή του η άμεση προοπτική για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών και αντικείμενο τη διοικητική στήριξη του στον Πύργο από τον Δήμο. 

 

Σχετικά Άρθρα

Έκκληση του Δήμου Αρταίων για άμεση συμπερίληψη στο κριτήριο Εντοπιότητας

otavoice

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Ο Ν. Χαρδαλιάς ενώνει τη φωνή του με 10 Ολυμπιονίκες

otavoice

Δ.Γορτυνίας: Ανακοίνωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια εξαπάτησης προμηθευτή του

otavoice

Ο Δ. Νέας Φιλαδέλφειας υπέγραψε Πρωτόκολλο με το «Δίκτυο Φεστιβάλ της Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα Σικελία…»

otavoice

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας

otavoice

Ο Δήμος Μετεώρων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

otavoice