OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η 19η Απριλίου είναι η επέτειος του θανάτου του ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα, του υπέρμαχου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενός από τους πρώτους που ύψωσαν τη φωνή τους κατά της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν. Στην ποίησή του περιέχονται ισχυρά μηνύματα κατά των φυλετικών διακρίσεων, εναντίον κάθε τυραννίας και υπέρ της ελευθερίας σε όλο τον κόσμο. Η μνήμη του Λόρδου Βύρωνα παραμένει ζωντανή και το μήνυμά του διαχρονικό. Αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.

Ειδικότερα, για τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, προγραμματίζονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης:

 -10.15 π.μ. : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου και του σχετικού με τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις εγγράφου του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά την τέλεση της επίσημης Δοξολογίας επιτρέπεται εντός του Ιερού Ναού η παρουσία αυστηρά 9 ατόμων, όπου και θα τηρηθεί το πρωτόκολλο εθιμοτυπίας, όπως ακριβώς ορίζεται  με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 52749/28-09-2006 (ΦΕΚ  488/Β΄/06-10-2006) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και  Αποκέντρωσης για τον καθορισμό της σειράς προβαδίσματος, αυστηρά μόνο με τη χρήση μάσκας, ενώ είναι επιβεβλημένη η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των παρευρισκομένων.

–  11:00 π.μ.Κατάθεση στεφάνων  στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού αυστηρά από τους:

  1. Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού,
  2. Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
  3. ΥφυπουργόΕσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης)
  4. Στρατηγό Διοικητή Γ΄ Σώματος Στρατού
  5. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
  6. Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης
  7. Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

σύμφωνα  με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 52749/28-09-2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/06-10-2006) απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για τον καθορισμό της σειράς προβαδίσματος, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις  ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του Ηρώου. 

Εκδηλώσεις για την ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021  μόνο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Άμεση κινητοποίηση για τη φωτιά στο Γομοστό και την προστασία της δημόσιας υγείας

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση 2,2 εκ. για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Αμφίκλειας

otavoice

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice