OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: «Ζούμε την ΟΥΣΙΑ χωρίς ουσίες»

Διαδικτυακή Εκδήλωση για γονείς με θέμα «Ζούμε την ΟΥΣΙΑ χωρίς ουσίες – Μιλώντας με τα παιδιά μας για το θέμα των εξαρτήσεων» διοργανώνει την Τετάρτη (23/6) στις 5 μ.μ., το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών (26.6).

«Ζούμε την ΟΥΣΙΑ χωρίς ουσίες» είναι το μήνυμα που σταθερά στέλνει το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» στην κοινωνία, και ιδιαίτερα τους νέους, πιστό στον αγώνα της πρόληψης αλλά και κατά της εξάρτησης, με στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει για τη μάστιγα των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης «Οι Παγκόσμιες Ημέρες, όπως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), είναι μόνο μια αφορμή για να αναφερθούμε στους αγώνες που καθημερινά κάνουμε στην υπηρέτηση ενός σκοπού. Ο αγώνας κατά των ναρκωτικών για το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» είναι εδώ και 23 χρόνια καθημερινός, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους νέους να ζήσουν μια ζωή μακριά από εξαρτήσεις, να ζήσουν μια ζωή με νόημα. Στεκόμαστε δίπλα τους και δίπλα στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν βοηθώντας γονείς κι εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τα παιδιά και τους νέους για να ζήσουν την ουσία χωρίς ουσίες, για τη ζωή που είναι μπροστά».

Σημειώνεται ότι η «ΠΥΞΙΔΑ» εδώ και 23 χρόνια αγωνίζεται καθημερινά κατά των ναρκωτικών και κατά των εξαρτήσεων, ενημερώνοντας, εκπαιδεύοντας, υποστηρίζοντας παιδιά, εφήβους, γονείς, νέους και ενήλικες γύρω από το θέμα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και της εξάρτησης.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΠΥΞΙΔΑΣ» Σίμος Δανιηλίδης υπογραμμίζει τη σημασία της πρόληψης που «είναι η ελπίδα της παγκόσμιας κοινότητας για την αντιμετώπιση της χρήσης ουσιών», τονίζοντας ότι «μόνο αν εφοδιάσουμε τα παιδιά και τους εφήβους μας με γνώση και κριτική σκέψη θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Κρίσιμος παράγοντας, λοιπόν, είναι και η κατάλληλη ενημέρωση των γονέων, έτσι ώστε να προσφέρουν στα παιδιά τους την σωστή κατεύθυνση. Η επένδυση στην πρόληψη αποτελεί επένδυση για την κοινωνία και τη χώρα». Όπως προσθέτει «Είναι μεγάλη ευτυχία για μας να έχουμε αυτόν τον οργανισμό που δημιουργήθηκε το 1998, με πρωτοβουλία του πρώην δήμου Συκεών και άλλων τοπικών φορέων και με την υποστήριξη του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Δεν περιαυτολογούμε λέγοντας ότι είναι ο καλύτερος στη χώρα, από τον οποίο δεκάδες χιλιάδες γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και νέοι έχουν λάβει πολύτιμη στήριξη μέσα από τα προγράμματά του, ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τα αίτια που οδηγούν τους νέους στα ναρκωτικά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τους στρέψουν σε πιο υγιείς επιλογές και στάσεις ζωής».

Η Διαδικτυακή Εκδήλωση «Ζούμε την ΟΥΣΙΑ χωρίς ουσίες – Μιλώντας με τα παιδιά μας για το θέμα των εξαρτήσεων» θα πραγματοποιηθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom, αύριο Τετάρτη 23 Ιουνίου, στις 5 μ.μ.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ»
Τηλ.- Fax: 2310.202015, 2310.204453
email: info@pyxida.org.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο ιδρυτής του otavoice σχολιάζει αυτοδιοικητικά στο “Σημείο Αναφοράς” (Attica TV)

otavoice

Ο Δήμος Αθηναίων δικαιώνεται με παρέμβαση στο ΣτΕ

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Το απόστημα θα σπάσει- Δίνουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πληγώνουν τους πολίτες»

otavoice

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice