OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Σκοπός του Δήμου είναι να παροτρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

 

Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, την Ακαδημία Ποδηλασίας Δήμου Λαρισαίων και τον Ποδηλατικό Α.Σ. Πηνειό, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, την Πέμπτη (3/6), με ανοιχτή εκδήλωση στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

Για να τονιστεί η συμβολή του ποδήλατου που έχει μπει στην καθημερινότητα, μικροί και μεγάλοι λάτρεις της οικολογικής μετακίνησης θα ξεκινήσουν από 5 σημεία της πόλης  σε γκρουπάκια με τα ποδήλατα τους (Περιφέρεια, Δημαρχείο, Ωδείο, Φαρσάλων, ΑΤΑ) για να καταλήξουν στο Κηποθέατρο-Αλκαζάρ στις 19.30 μμ. Τα γκρουπ των ποδηλάτων θα συνοδεύονται από την εθελοντική ομάδα διάσωσης και υγειονομικών αποστολών Ε.Ο.Δ.Υ.Α.

Εκεί θα υπάρχει πίστα δεξιοτεχνιών από τους συλλόγους της πόλης , επίδειξη BMX από τη ομάδα ‘BMX Flatland΄ , ζωγραφική που οι μικροί ποδηλάτες με την καθοδήγηση των καθηγητών Λεσχών Πολιτισμού θα ζωγραφίσουν ή θα σχεδιάσουν με θέμα το ποδήλατο, έκθεση ποδηλάτου αντίκας, έκθεση ποδηλάτων από καταστήματα της πόλης. Συγχρόνως θα υπάρχει ενημέρωση για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και προβολή video της ιστορίας του ποδηλάτου.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης ποδηλάτου ως μέσο βιώσιμης κινητικότητας και βελτίωσης της οδικής ασφάλειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Το “Tilos Youth Summit”, απάντησε στον κίνδυνο ερημοποίησης

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice