OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Γρεβενών: Κυβερνητικό κλιμάκιο στο πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας

«Ως μια μεγάλη μέρα για τα Γρεβενά» χαρακτήρισε τη σημερινή ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Δασταμάνης καθώς την Παρασκευή (9/7), επισκέφθηκαν τον Δήμο Γρεβενών, μετά από πρόσκληση του Βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ο κ. Δασταμάνης, αφού ευχαρίστησε θερμά τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη για την παρουσία τους στον Δήμο Γρεβενών, υποστήριξε ότι «η επίσκεψή τους δεν ήταν εθιμοτυπική αλλά ουσιαστική» διότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο, τέθηκαν επί τάπητος θέματα που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα των δημοτών και συνδέονται άρρηκτα με το αύριο των Γρεβενών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δασικοί χάρτες, η ενδυνάμωση του τουρισμού, η ανάδειξη του φυσικού πλούτου, η ανάπλαση του Γρεβενίτη και οι ενεργειακές αναβαθμίσεις ήταν μερικά από τα ζητήματα που προέταξε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γρεβενών, τα οποία άκουσε με προσοχή το κυβερνητικό κλιμάκιο.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην πρότυπη εταιρεία επεξεργασίας γάλακτος ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΑΕ με τα περίφημα βιολογικά της προϊόντα ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν το εντυπωσιακό φαράγγι της κοινότητας Σπηλαίου που κοσμείται από το πανέμορφο πέτρινο γεφύρι της Πορτίτσας, αποτελώντας έναν σημαντικό πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο.

Εκεί, στο μοναδικό αυτό τοπίο της Γρεβενιώτικης Φύσης, επισημοποιήθηκε, παρουσία της Δρ. Γεωλογίας Άννας Ράσσιου και του Δημάρχου Δεσκάτης κ. Δημήτρη Κορδίλα, η συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Γεωπάρκο Γρεβενών και Κοζάνης, το οποίο πρόσφατα εντάχθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Ουνέσκο.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την επίσκεψη της κ. Ζαχαράκη στο Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς, θαυμάζοντας από κοντά τα πολύτιμα παλαιοντολογικά ευρήματα του Δήμου Γρεβενών που έχουν ήδη κερδίσει μία περίοπτη θέση στο Βιβλίο Γκίνες και με τον κ. Δασταμάνη να ζητά από την Υφυπουργό Τουρισμού την αμέριστη στήριξή της για τη βέλτιστη αξιοποίηση του Κέντρου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Σε «πορτοκαλί συναγερμό» πέντε Περιφέρειες

otavoice

Δ. Αργιθέας: Υπογράφηκε σύμβαση για επτά νέες παιδικές χαρές

otavoice

«Αναπτυξιακή Αθήνας ΑΕ»: Κάτι αλλάζει στην «ατμομηχανή» του Δήμου Αθηναίων

otavoice

«Μετακομίζει» σε κλιματιζόμενες αίθουσες το «Καλοκαιρινό Σχολείο 2024» Ωραιοκάστρου λόγω καύσωνα

otavoice

Ενισχύθηκε το δυναμικό του Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης με 32 νέες προσλήψεις

otavoice

Συνάντηση Ξυπολυτά – αντιδημάρχου Καλαμάτας για το κληροδότημα “Aικατερίνης Χανδρινού “

otavoice