OTA VOICE
Video Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι

Δήμος Κηφισιάς: Οι νέοι του Δήμου πρεσβευτές του προγράμματος κομποστοποίησης

Η νεολαία του Δήμου Κηφισιάς ενημερώνεται, ψάχνει και πρωτοστατεί σε δράσεις προστασίας του Περιβάλλοντος και βιώσιμης διαχείρισης των οργανικών απορριμμάτων.

Μαθήτριες και μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκαν την πρόταση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργου Σκορδίλη να μετέχουν σε βίντεο που προβάλλει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες στο Δήμο με αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.

Οι νέοι παρουσιάζουν με το δικό τους τρόπο το πόσο εύκολο και εφαρμόσιμο είναι να διαχειριστούμε τα φυτικά υπολείμματα των σπιτιών και των κήπων, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις ποσότητες των απορριμμάτων και αξιοποιώντας μέρος αυτών για την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού λιπάσματος.

Ο Δήμος Κηφισιάς υπεύθυνα και συστηματικά διεκδικεί κάθε πηγή χρηματοδότησης, που θα μπορούσε να ενισχύσει το πρόγραμμα κομποστοποίησης που εφαρμόζεται στον Δήμο.

Ήδη έχει καταθέσει πρόταση με τίτλο «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ» ύψους 3.095.427 € για την ανάπτυξη δράσεων στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου και συγκεκριμένα στη διαχείριση ενός νέου ρεύματος συλλογής των βιοαποβλήτων.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ωραιοκάστρου: Η “χρυσή εποχή” του Ελληνικού Κινηματογράφου από την «Εστία Φιλαδελφέων»

otavoice

Ο Δήμος Αιγάλεω δημιουργεί Μητρώο Εθελοντών

otavoice

Δ.Β.Β.Β: Αποκαλυπτήρια προτομών των πυροσβεστών Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη

otavoice

Τιμήθηκαν οι ήρωες στην επετειακή εκδήλωση της μάχης του Ωρωπού

otavoice

Δ.Κορινθίων: Αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων σε τρία γήπεδα

otavoice

Δ.Κοζάνης: Σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης διαβάσεων σε κεντρικές οδούς

otavoice